PROMO

Konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti

zarulja
Foto: VL
1/11
PR
Autor
PR članak
03.12.2013.
u 08:30

Rasvjeta mora biti učinkovita! Prijavite svoje sudjelovanje na Konferenciji o energetski učinkovitoj rasvjeti koja će se održati u Zagrebu, 5. prosinca 2013., u hotelu Antunović.

Hrvatska je kao 28. članica EU-a preuzela i nove zadatke, među kojima je i usklađivanje cjelokupne energetske politike s europskom, što podrazumijeva i zamjenu sve dotrajale i neučinkovite javne rasvjete, svojevrsnog 'gutača energije', suvremenom, energetski učinkovitom. Upravo je to razlog za novu Konferenciju koja će dati brojne odgovore iz tog područja. Konferencija o energetski učinkovitoj rasvjeti pojasniti će koje sve vrste učinkovite rasvjete danas postoje i koji su najvažniji proizvođači takve opreme te što nude na hrvatskom tržištu i pod kojim uvjetima. Prikazat će se koje su prednosti i nedostaci sve češće korištene rasvjete sa svijetlećim diodama (LED) i objasniti zašto je javnost pokazuje sve veće zanimanje za takvu rasvjetu te podrobno predstaviti postupak tehničko-ekonomske analize pojedinih rasvjetnih sustava

Konferencija će biti iznimna prigoda da predstavnici nadležnih državnih tijela i ustanova te jedinica lokalne uprave i samouprave, predstavnici gospodarstva kao što su proizvođači i trgovci opremom, projektanti i instalateri, vlasnici i upravitelji objekata, održavatelji zgrada, investitori i sl. na jednom mjestu dobiju odgovore na sva bitna pitanja.
 Pred Hrvatskom je kao članicom EU-a otvaranje velikog tržišta u kojem se samo u javnu rasvjetu očekuje ulaganje na razini i do 2 miljarde kuna, ne računajući energetski učinkovitije osvjetljavanje gospodarskih i poslovnih te brojnih javnih objekata, stoga je upravo ova konferencija prava prilika da se o energetski učinkovitoj rasvjeti sve bitno sazna na jednom mjestu.

Konferencija će pojasniti i kako financirati projekate javne rasvjete te što nude ESCO-tvrtke, pod kojim sve uvjetima i koji sve modeli financiranja postoje na osnovi javno-privatnog partnerstva, a biti će riječi i o promjenama koje donose Izmjene i dopune Zakona o komunalnom gospodarstvu i kako riješiti problematiku davanja koncesija i na koji rok kada je riječ o javnoj rasvjeti.

Prijavu sudjelovanja možete izvršiti direktno putem emaila na slijedećem linku, dok program konferencije možete vidjeti ovdje.

Organizator Konferencije je tvrtka Energetika Marketing iz Zagreba, dok medijski skup prate časopis EGE i portal Energetika-net.com.

Želite prijaviti greške?