Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog rizika

Mercator odustao od kupnje Pivovarne Laško

'05.04.2011., Zagreb - Mercator centar na Vukovarskoj ulici. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
19.01.2012.
u 17:34

Mercator bi se zbog PL-a previše kreditno izložio prema domaćim bankama i ne bi mogao ispuniti obveze prema drugim vjerovnicima

Mercator ipak neće dati ponudu za preuzimanje Pivovarne Laško, koji u vlasništvu ima i 23,34 posto Mercatora, odlučila je uprava na čelu sa Žigom Debeljakom. Time su samo potvrđena nagađanja kako je najava preuzimanja Laškog bio tek novi pucanj u prazno ne bi li se spriječila prodaja 52 posto dionica Mercatora Agrokoru, koji za njih još uvijek nudi 221 euro po dionici.

Od ponude se odustalo zbog prevelikih rizika u koje bi Mercator došao s obzirom na to da su dioničari PL-a na skupštini zatražili dokapitalizaciju tvrtke izdavanjem novih dionica s udvostručavanjem sadašnjeg kapitala te 34, umjesto ponuđenih 19 eura po dionici.

– Prihvaćanjem traženih uvjeta preuzimanja Mercator bi dovelo do problema u ispunjavanju obveza prema drugim vjerovnicima – priopćili su iz Mercatora.

Ključne riječi

Komentara 5

SA
Savjest
18:24 19.01.2012.

Ali to pomeni da se Mercator z Todoričem bosta spet pogovarjala?

Avatar kilo
kilo
21:54 19.01.2012.

Todoriću znaš onu narodnu; budalu nit ****i niti kuči vodi.

ST
stefj
23:32 19.01.2012.

Očekivano, sad će vjerojatno slijediti brzi pregovori s Agrokorom, sva politička elita želi da se završe što prije, možda dok još nema vlade, jer se nitko od političara neće usuditi prodati nacionalni lanac. Osim toga, npr. Janković ima izraziti interes u prodaji Merkatora Agrokoru, jer time zarađuje nekih 13 mil. Eura, a ako Merkator ode prvom slijedećem ponuđaću ili mora prodati dionice po tržišnoj cijeni, onda teško može računati preko nekih 7 mil. A mora prodati jer je financijski u banani... Slično je i s NLB, te ostalom ekipom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije