Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatske večeri

Ministar ukida večere na koje se godišnje potroši do 9 mil. kuna

Hrvatska večer u Munchenu 2009. godine
Nenad Drmić/PIXSELL
12.01.2012.
u 11:50

– U novom programu rada više neće biti Hrvatskih večeri, skupih večera s po nekoliko stotina uzvanika, koje su sa stajališta učinkovitosti promocije bile upitne – kazao je Ostojić

Ministar turizma Veljko Ostojić otkrio je da će ukinuti tradicionalne Hrvatske večeri kojima se promovirala hrvatska turistička ponuda, a koje su se održavale u gradovima diljem svijeta, izvještava Poslovni dnevnik.

– U novom programu rada više neće biti Hrvatskih večeri, skupih večera s po nekoliko stotina uzvanika, koje su se održavale u raznim gradovima, a sa stajališta učinkovitosti promocije bile su upitne – kazao je Ostojić te je najavio ukidanje nekih drugih stavki u proračunu Hrvatske turističke zajednice.

Na Hrvatsku večer odlazi najveći dio proračuna HTZ-a koji je lani iznosio devet milijuna kuna, a u godinu prije osam milijuna, kako stoji u programima rada za te dvije godine. Kako se lani večeralo u 14 gradova, ispada da je za jedan turistički dan, odnosno jednu Hrvatsku večer, HTZ u 2011. potrošio gotovo 650 tisuća kuna.

Više pročitajte ovdje.

Komentara 18

MK
mali kukuriku
12:35 12.01.2012.

Čovjek mora \"zaraditi\" isplaćeni mu \"bonus\" od 800.000 kunića.

LU
lutomirski
12:36 12.01.2012.

jako pametno, i ja sa ucestvovao na takvoj veceri, jako lijepo,jako skupo, a ne donosi nista, sta ja mogu pridonijeti, a nisam u turizmu, krcmar napravi cijenu po oku, bolje bi bilo jos neke promidzbe na TV...tu ima jako dobar efekt a gledaju milioni ljudi...sve buduci turisti...

SI
sikert
12:22 12.01.2012.

Jedna pametna u ovoj godini. Bravo Ostojiću. Turisti će dolaziti i bez tih \"promotivnih\" prežderavanja na teret državnog proračuna tj. na račun poreznih obveznika. Još kada bi druga ministarstva ukinula slične večere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije