Pomoćni poslovi

Mrsić najavio vaučere za kućne čistaćice i konobare na svadbama

Mirando Mrsić
Patrik Macek/VLM
25.11.2013.
u 23:13

Dodao je i da će se ti jednostavni poslovi vjerojatno tretirati kao porezna olakšica onima koji ih budu plaćali te će za njih biti uvedena niža porezna davanja.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavio je večeras da će se donošenjem Zakona o povremenim poslovima legalizirati svi pomoćne poslovi.

- Građani, ali i tvrtke, moći će kupiti vaučere i njima plaćati radnike koji im obavljaju razne poslove, poput čišćenja. U cijenu vaučera bit će obračunat neto dohodak, ali i sva davanja poput poreza, prireza i doprinosa - kazao je ministar na 26. kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika u Puli, javlja Glas Istre.

Dodao je i da će se ti jednostavni poslovi vjerojatno tretirati kao porezna olakšica onima koji ih budu plaćali te će za njih biti uvedena niža porezna davanja.

>>Povlašteni traže civilne mirovine jer će dobiti više

Komentara 6

DU
Deleted user
07:29 26.11.2013.

Puky u Europi se koristi taj sistem i funkcionira izvrsno.Legalno dobijes ljude za male poslove po kuci i oko kuce zaprihvatljivu cijenu.

ST
stefj
07:56 26.11.2013.

Eh, sve je to divno i krasno, no bilo bi lijepo da ova vlada napravi nešto i na rashodovnoj strani proračuna, a ne samo prihodovnoj. Ova vlada (i prošla) radi samo prorecesijske poteze - povećava poreze, uvodi nove i ukida investicije. Istovremeno, birokracija samo buja i buja. Tako nećemo nikada na zelenu granu. Uostalom, to nam već duže vrijeme govore sve relevantne svjetske i Europske institucije, no to se kod naših političara baš "ne prima".

UN
unbekant
07:39 26.11.2013.

Mrsicu,sta bih dao,da mozes do ovih 50 tisuca hrvatica,sto cuvaju djecu po europi,njihovaje "zarada"od 300-1000 eura mjesecno,zavisi kod koga su preporucene,i gdje su uposlene,ali to je sve na "crno"Mrsicu...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije