Crobex

Najlikvidnija dionica HT-a ujedno je i gubitnik dana

Burza
Patrik Macek
26.05.2010.
u 11:36

U društvu milijunaša našle su se još dionice Konzuma, Atlantske plovidbe, Ine, Zagrebačke banke te povlaštene dionice Adris grupe.

Rasprodaja dionica na Zagrebačkoj burzi spustila je CROBEX 1,76 posto na zaključnih 1.948,63 boda. CROBEX10 pao je na 1.049,89 bodova, dok je ukupni redovni promet dionicama dosegao 27,6 milijuna kuna, pišu RBA analitičari.

Najlikvidnije izdanje je i gubitnik dana, a riječ je o dionici T-Hrvatskog Telekom koja je uz promet od 10 milijuna kuna korigirana 3,21 posto na 256,00 kuna, najnižu razinu u posljednjih osam mjeseci. Osim T-Hrvatskog Telekoma, u društvu milijunaša našle su se još dionice Konzuma, Atlantske plovidbe, Ine, Zagrebačke banke te povlaštene dionice Adris grupe. U prestižnom društvu nije bilo dionice koja je zabilježila rast cijene u odnosu na prethodni dan, dok padom prednjači dionica Zagrebačke banke sa - 4,55 posto, zaključuju analitičari RBA.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:10 26.05.2010.

koji idioti, telekom ima drek sanse da poveca dobit i rast na svjetskom trzistu, osim kod mugaca hrvata, ono kaj ne funkcionira nigdje funkcionira u ludoj hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije