HUP upozorava:

'Osijek Koteks zbog neopravdane objave na listi srama izgubio posao od 200 mil. kn'

HUP
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/2
28.07.2014.
u 14:24

Zahvaljujući nepotrebnoj i krivoj objavi, gotovo je sigurno da će 462 radnika ostati bez posla, tvrde u HUP-u

Osijek Koteks zbog neopravdane je objave na listi srama izgubio posao od 200 milijuna kuna, tvrde u Hrvatskoj udruzi poslodavaca. U priopćenju navode kako se jedna od najstarijih građevinskih tvrtki u Hrvatskoj našla na popisu  poslodavaca koji ne isplaćuju plaće iako za to ne postoje razlozi, čime joj je nanesena ogromna, višestruka šteta.

- Osijek Koteks uplatio je sve plaće radnicima uključujući i onu za lipanj 2014. što je evidentirano i u nadležnoj Poreznoj upravi. Na zahtjev da im se objasni zašto su se ipak našli na listi dano im pojašnjenje da su na nju dospjeli „temeljem nadzora inspektorata iz 2012. i 2013. godine, a koji je sustav arhivirao tek ove godine“ - poručuju iz HUP-a. Tada se, dodaje se, Osijek Koteks nalazio u problemima te su plaće doista kasnile nekoliko dana, za što je tvrtka i kažnjena, no u međuvremenu su stabilizirali poslovanje.

Tvrtka je nakon prigovora maknuta s liste, no i tih nekoliko dana bilo je dovoljno za ozbiljnu štetu.

- Dan nakon što je objavljena tzv. lista srama održan je izvršni odbor jedne od najvećih banaka koji je trebao potvrditi odobrenje garancije za posao od 20 milijuna kuna, no zbog liste srama, odustali su od garancije smatrajući da je poslovanje s takvom tvrtkom rizično. Osijek Koteks zbog toga je izgubio posao vrijedan 200 milijuna kuna. Zahvaljujući nepotrebnoj i krivoj objavi, gotovo je sigurno da će 462 radnika ostati bez posla i bez plaće u sektoru koji je i ovako prepolovljen uslijed teških posljedica krize - tvrde u HUP-u.

>> 'Stavili su moju tvrtku na stup srama jer ne isplaćujem plaću sam sebi'

Komentara 12

Avatar Django
Django
14:38 28.07.2014.

Ako je ovo dokazivo, treba tužiti onoga tko ih je stavio na listu (odgovornog ministra imenom i prezimenom) i zahtijevati naknadu konkretne i svih budućih šteta! Vrijeme je da slučajni ministri počnu odgovarati za svoje štetno djelovanje!!

Avatar TAJSAM
TAJSAM
14:51 28.07.2014.

A što reči , zbog gluposti Naše Vlade sa Lex Perkovičem izgubili smo ugled i vjerojatno više milijardi eura koje su bili spremni Nijemci i Austrijanci uložiti u poslove Lijepe Naše. Kome to naplatiti kao i svu štetu koju su napravili izbacivanjem ljudi sa poslova koji su sami stvarali stotinjak godina a sad ostali bez svega i na ulicam Hrvatske za koju su se borili. Pozdrav dobrim ljudima

DE
denis12345
14:46 28.07.2014.

Pa cilj "liste srama" nije isplata plaća i očuvanje radnih mjesta radnika, nego očuvanje i osiguranje položaja nesposobnih političara na vlasti. Radnici su ovdje namjerno žrtvovani zbog političkih bodova jer se objavom takvih lista tvrtkama koje su u problemima reže i zadnja slamka spasa. Ako je i postojala šansa da se tvrtka oporavi i plaće isplate, ovakim listama se takva šansa jako smanjuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije