Padaju indeksi svjetskih burza i cijene dionica na Wall Streetu

burza
AFP
30.12.2009.
u 12:41

Prekinut je i šestodnevni rast dionica na Wall Streetu, a smanjio se i obujam trgovanja, što je uostalom obilježilo i cijelu godinu u kojoj je dnevni obujam trgovanja u prosjeku iznosio 1,49 milijardi dionica.

Loše vijesti stižu sa svih svjetskih burza. Dionički indeks MSCI World pao je prvi put u tri dana, nakon što su oslabjele dionice proizvođača sirovina. Svjetski indeks 23 razvijene države smanjio se 0,5 posto, a u jednakom postotku smanjili su se i indeksi MSCI Asia Pacific i Standard & Poor's 500. Dow Jones se srozao 0,02 posto, na 10,545 bodova, a Nasdaq 0,12 posto, na 2288 bodova.

Kanadskom i australskom dolaru također je pala vrijednost. Prekinut je i šestodnevni rast dionica na Wall Streetu, a smanjen je i obujam trgovanja, što je uostalom obilježilo i cijelu godinu u kojoj je dnevni obujam trgovanja u prosjeku iznosio 1,49 milijardi dionica.

Komentara 1

IS
Istrijan
17:30 30.12.2009.

Dow Jones se srozao 0,02 posto. Interesantno novinarstvo. Jeli srozao manje od pao. Ja bi rekao da posustao bi bila bolja rijec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije