PAŠMAN RIVIJERA

Nakon 10 godina kreće mega projekt vrijedan 500 milijuna eura?

Pašman Rivijera
Foto: Promo
25.12.2017.
u 16:20

Jednom realizirani projekt promijenit će kompletnu sliku cijelog otoka i otvoriti najmanje stotinjak radnih mjesta

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaj za izbor investitora za realizaciju turističkog projekta 'Pašman Rivijera' na jugozapadnoj obali otoka.

- O veličini i značaju tog razvojnog projekta nije potrebno posebno govoriti, dovoljno je reći da je investicija teška oko 500 milijuna eura i predstavlja iznimno privlačno područje za razvoj različitih oblika turizma visoke kategorije u skladu sa suvremenim trendovima turističke potražnje u netaknutoj prirodi. Natječaj je otvoren do 9. ožujka, a nakon toga slijedi druga faza - kazao je načelnik Općine Pašman, Krešimir Ćosić.

Kako pišu Naši Školji, raspisivanje natječaja dugo se najavljivalo i čekalo, a da je investicijska klima zdrava pokazuju zainteresirani inozemni ulagači iz Švicarske, Velike Britanije, SAD-a, pa i iz Hrvatske.

Jednom realizirani projekt promijenit će kompletnu sliku cijelog otoka, otvoriti najmanje stotinjak radnih mjesta i omogućiti otoku Pašmanu razvoj vrhunske i atraktivne destinacije održivog turizma s očuvanjem prirodnih karakteristika područja, lokalne tradicije i kulturne baštine.

Projekt 'Pašman Rivijera' prostirat će uz osam kilometara dugu obalu, na površini od gotovo 300 hektara, od čega je oko 100 hektara građevinsko područje, a ostatak otpada na površine rekreativno-poljoprivredne namjene. Projekt se priprema već desetak godina, a raspisivanje međunarodnog natječaja najavljeno je još 2012. godine. Te je godine projekt prvi put predstavljen u inozemstvu, na međunarodnoj izložbi Expo Italian Real Estate u Milanu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, u sklopu prezentacije 20-ak najatraktivnijih investicijskih projekata u Hrvatskoj. U našoj zemlji projekt 'Pašman Rivijera' prvi put je javnosti predstavljen na Skupštini Europske banke za obnovu i razvoj još 2010. godine. 

>> Britanci oduševljeni: 'Hrvati, zašto skrivate ove otoke'

Pašman Rivijera
1/27
Ključne riječi

Komentara 29

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
18:30 25.12.2017.

ovi stalno o nekakovim projektima ...objektima i tako od izbora do novih izbora a nigdje cak ni peljskog mosta o kojem je cak i Sanader prico..aahhahahah

DU
Deleted user
20:11 25.12.2017.

Koliko je ovakvih spinova hrvatski boljševički komunizam lansirao u zadnjih 20 godina? Nema im broja. Nijedna investicija veća od 200 milijuna dosad nije lansirana, s ovi odmah na 500. I sve to za 100 radnih mjesta! Pa industrijska investicija te razine otvorila bi 5000 radnih mjesta. I šta će nam onda turizam, da trati novce nizašto? No sve su to puste priče, boljševici ne mogu shvatiti da nitko neće ulagati u ideje koje imaju kojekakvi seoski načelnici i referenti. Ulagačka koncepcija vrh je znanja i rizika, i tko se u to razumije, ne sjedi u općini, nego sam ulaže. Ludi hrvatski boljševizam nikako ne može razumjeti što je tržišna ekonomija i koliko su glupe njihove antitržišne ideje.

TO
tolitol
17:50 25.12.2017.

Ovo bi bio dobar projekt da je privatni investitor pokucao na vrata općine i predstavio ovakvo ulaganje. No općina koja raspisuje natječaj za ulaganje u nekakav svoj projekt? U to nimalo ne vjerujem. Da su za ovo investitori zainteresirani, odavno bi sami pronašli u ovome računicu. Kao što su to već učinili na nebrojeno mjesta u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije