U utorak istječe rok dobavljačima za Pevecove “virtualne dionice”

Pevec - vremena sve manje, banke čekaju dogovor s dobavljačima

pevec
Mišo Lišanin
02.11.2009.
u 17:46

Ne uzmu li sve u svoje ruke, Pevecovi vjerovnici sve su uvjereniji da će pri stečaju ostati kratkih rukava - bez ičega!

Sve je više dobavljača koji umjesto modela virtualnog dioničarstva prema visini potraživanja, kakav je predložila Pevecova uprava, podržava ideju vlasnika i predsjednika uprave Presoflex gradnje Josipa Galića o novoj tvrtki Pevec.

Podsjetimo, Galić, kojemu Pevec grupa duguje šest milijuna kuna, predlaže da dobavljači, kojima pri stečaju ništa neće ostati, uzmu sve u svoje ruke, osnuju novu tvrtku Pevec koja bi unajmila 12 Pevecovih trgovačkih centara i u njima 50 posto svojih potraživanja od 700 milijuna kuna pretvorila u kapital, postavila svoju upravu, napunila centre robom prije Božića i počela vraćati svoja potraživanja. Ostatak Pevec grupe, uključujući i regionalne centre, Galić bi prodao.

Njegov prijedlog danas nisu odbacili ni u Pevecu, koji sutra do 20 sati čeka dobavljače, njih 1600, da se izjasne jesu li za virtualne dionice, nakon čega će započeti osnivanje dioničkog društva Pevec, ili će neizbježno u stečaj. Još na prošlotjednom sastanku u Antunoviću rečeno im je da u prvom slučaju potpunu beskamatnu isplatu duga, ovisno o broju dionica koje bi stekli, mogu očekivati u roku do 13 godina, a u drugom, nakon što se namire krupnije ribe, sigurno im neće ništa ostati.

Banke vjerovnici i Šukerovo ministarstvo zasad pak stoje po strani i čekaju rasplet situacije s dobavljačima. No čini se kako je neprihvaćanjem KPMG-ova modela restrukturiranja i odugovlačenjem sve manje vremena da Pevec prije Božića napuni police i stvori bar nešto nove vrijednosti za servisiranje dijela duga vjerovnicima.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
10:16 03.11.2009.

Nisu strane banke u hrvatskoj iz ljubavi prema građananima tu su da nas pljačkju i kradu jer ovo šta rade po hrvatskoj ne bi smjeli radit u svojim matićnim državma,Stambeni kredit u Austriji kamate 2% kod nas ti nabije 9% i još usput promjenjive pa ako ti kamate dođu i na 12% nikom ništa,ovu državu vode banke a banke u hrvata su najveći zelenaši!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije