Fondovi

Porast vrijednosti udjela ovaj je tjedan zabilježilo 55 fondova

burza
VL PHOTO
29.05.2010.
u 12:44

Najuspješniji obveznički fond je OTP euro obveznički koji je porastao za 0,49 posto dok je kod novčanih fondova na vrhu Erste Money sa porastom od 0,09 posto.

Iza nas je tjedan u kojem je pedeset i pet fondova od ukupno devedeset i pet zabilježilo porast vrijednosti udjela. Najveći porast kod dioničkih fondova zabilježio je fond Ilirika BRIC koji je porastao za 4,74 posto dok je na drugom mjestu ZB BRIC sa porastom od 4,43 posto. Najveći pad u ovoj grupi fondova zabilježio je fond MP Mena HR kojem je vrijednost pala za 3,51 posto dok je na drugom mjestu negativne ljestvice Prospectus JIE sa padom od 3,11 posto. Kod mješovitih fondova najveći porast zabilježili su HPB Aureus Balanced (+2,15 posto) i C-Premium (+1,23 posto) dok su najveći gubitnici u ovoj grupi fondova AC GBEM sa padom od 2,12 posto te HPB Global kojem je vrijednost smanjena za 2,03 posto. Najuspješniji obveznički fond je OTP euro obveznički koji je porastao za 0,49 posto dok je kod novčanih fondova na vrhu Erste Money sa porastom od 0,09 posto.

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:04 29.05.2010.

Trebace nam nekoliko godina da povratimo ulozeno u fondove, jer se oporavljamo jako sporo. zaradazazivot.ws je mozda put oporavka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije