zaposli se!

Profesor engleskog odustao od prosvjete, pa sada uzgaja cvijeće

andrija senčić
Goran Ferbežar/PIXSELL
17.11.2012.
u 13:18

U školi mi se nije svidjelo to što se ne poštuju nastavnici i nisam mogao zamisliti da tu radim do umirovljenja, kaže

Andrija Senčić iz Ivankova nakon dvije godine rada u prosvjeti odlučio je promijeniti posao i baviti se nečim drugim.

Shvatio je naime da prosvjeta baš i nije nešto čime bi se bavio cijeli život. Roditelji su imali zemlju i, htio-ne htio, radio je na zemlji, a majka se otkad pamti bavila povrtlarstvom.

Zato, kada je odlučio promijeniti zanimanje, nije morao dugo razmišljati.

Nisam

– Prije rata odslušao sam sve četiri godine engleskog, ali nisam diplomirao, no kao apsolvent sam dvije godine radio prvo u osnovnoj školi, a potom u Poljoprivredno-šumarskoj i gimnaziji u Vinkovcima.

Mislio sam studirati poljoprivredni fakultet, ali sam prošao na oba prijemna, i to visoko na popisu, pa sam se odlučio za engleski jer mi se to činilo nekako izazovnije.

U školi mi se nije svidjelo to što se ne poštuju nastavnici i nisam mogao zamisliti da tu radim do umirovljenja. Jednostavno nisam išao sretan na posao u školu pa sam odlučio sam otići, ali sam znao što ću raditi. U Ivankovu sam napravio plastenik od 2000 četvornih metara i u njemu uzgajam 100-tinjak vrsta, uglavnom balkonskog i vrtnog cvijeća te nešto rezanog. 

Prodajem na veliko i na manje količine, ali nemam klasičnu cvjećarnicu – kaže 51-godišnji Andrija Senčić i pokazuje svoj plastenik.

U plasteniku je osim njega stalno zaposleno još jedan do dvoje radnika, ovisno o opsegu posla, a kada je više sezonskih poslova, uzima sezonce..

Stalna briga

Plastenik je sagradio svojim novcem, bez kredita, jedino su mu pomogli dobavljači opreme odlaganjem plaćanja.

U plasteniku se, kaže, sve radi ručno jer je ipak malen da bi instalirao strojeve. A najviše je posla oko navodnjavanja jer svaka biljka traži svoje vrijeme i količinu navodnjavanja.

Posao nije težak, ali je potrebno stalno biti u plasteniku, od ranog jutra do večeri, a ljeti se brinuti o zalijevanju, zimi pak o grijanju.

Više inspirativnih priča o samozapošljavanju čitajte u našoj rubrici "Zaposli se"

Komentara 2

LU
lutomirski
21:35 18.11.2012.

toj dobar i unosan posao, kao profesor nebi toliko nikada zaradijo, jedino ako mora svaki dan brojiti cvjetove radi fiskalne blagajne....

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
13:31 19.11.2012.

malo si fulao, sad nečeš imati vremena za ništa, nema praznika, ljetnih, zimskih,blagdana, spajanja svega i svačega, bolovanja, putnih troškova, poklona(mita), sad treba radit i petke i svetke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije