Šelebaj raskinuo suradnju zbog loše vjere Peveca

Šelebaj izdržao četiri dana, Pevec iz rukava izvukao Josipa Baotića

pevec
Anto Magzan/VLM
22.10.2009.
u 16:38

Pevec je i danas tvrdio kako do stečaja njegove tvrtke neće doći. To bi bio krah i njegove tvrtke i dobavljača, “što ne želi ni država, ni banke ni dobavljači”.

Novi predsjednik uprave Peveca nije već imenovani Vladimir Šelebaj-Sellier nego Josip Baotić, obznanio je danas Zdravko Pevec, uvjeren kako će upravo Baotić, vlasnik i direktor savjetodavne tvrtke Intercon, spasiti njegovo posrnulo carstvo. Sa Šelebajem je, tvrdi, imao usmeni dogovor koji nije ispoštovan u pismenom obliku, a iako je njegovo imenovanje došlo iz Pevec Grupe, Pevec tvrdi kako on o tome nije imao pojma - bio je, kaže, na putu. Kako bilo, Pevec je i danas tvrdio kako do stečaja njegove tvrtke neće doći. To bi bio krah i njegove tvrtke i dobavljača, “što ne želi ni država, ni banke ni dobavljači”.

- Postići ćemo dogovor. Još jučer bili smo uspješna firma - izjavio je, ističući kako će se sve što nije core biznis tvrtke prenamijeniti, prestrukturirati... i kao ozbiljan projekt, koji će uspjeti uz podršku svih, biti model i drugima kako da se izvuku iz krize. Baotić tvrdi da je shvatio da bi Pevecovi za svoju tvrtku radije dali život nego je pustili u stečaj. Uvjeren je da se tu ne radi o muljaži, jer on ne radi prljave poslove, tako da je, tvrdi, Pevecovima stavio na raspolaganje svoj imidž, ugled i znanje.

U prvoj fazi, do siječnja, u planu je restrukturiranje tvrtke. Banke i dobavljači trebali bi ući u suvlasništvo Peveca. Već sutra počinju pregovori s bankama vjerovnicima, kojima su jučer bez obzira na “sklonosti i nesklonosti” uputili poziv.

Šelebaj Sellier rekao je kako je s Pevecom postigao i usmeni i pismeni dogovor o čemu postoji dokaz.

- Na temelju tog dogovora vodio sam pregovore s bankama i dobavljačima, koje je u lošoj vjeri Pevec otkazivao. U atmosferi naknadnog nepovjerenja koje je kao vlasnik pokazao i nerazumijevanja ukupne ozbiljnosti situacije, na vrijeme sam sve, pa i njega, obavijestio da moja odgovornost prestaje danas.

Krizni menadžment i restrukturiranje u teškim okolnostima ozbiljan su i odgovoran posao prema dobavljačima, zaposlenima i bankama i u ovakvom neprofesionalnom poimanju poslovanja ni na koji način nisam želio sudjelovati. Sve su to izlike da bi se izbjeglo stvarno restrukturiranje tvrtke - kazao je Šelebaj-Sellier.

Josip Baotić diplomirao je na Fakultetu ekonomskih znanosti u Zagrebu, nakon čega odlazi u Njemačku gdje je stekao stručnu izobrazbu na području makro i mikro gospodarstva, ustrojstva i cjelovite informatizacije poslovanja. Ima više od 25 godina međunarodnog iskustva u poslovanju velikih sustava na području: savjetovanja i "coachinga", prodaje, marketinga, strateškog marketinga, organizacije i menadžmenta.

Vlasnik je i direktor savjetodavne tvrtke Intercon međunarodno savjetovanje za strateški razvitak društva, poduzetništva i upravljanja, no nisu poznate tvrtke u kojima je obavljao sličan posao poput ovoga u Pevecu.

Organizator je međunarodnih savjetovanja, pod nazivom Hrvatski forum na kojima se obrađuju teme važne za strateški razvoj zemlje, a i čest je sugovornik kada je riječ o globalnom održivom i strateškom razvoju društva, gospodarstva, poduzetništva i menadžmenta.

Organizira i provodi programe školovanja za čelnike, menadžere i poduzetnike te njihovu pripremu za korjenite promjene u svrhu osmišljavanja i provedbe projekata restrukturiranja poslovanja. Inače godinama se zalaže za ekosocijalno tržišno gospodarstvo i često upozorava na problem neoliberalizma koji je posljednjih godina doveo do turbokapitalizma.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
17:42 22.10.2009.

\"Baotić tvrdi tvrdi da je shvatio da bi Pevecovi za svoju tvrtku radije dali život nego je pustili u stečaj. \" Ako se ne mogu odreći privatne love koju su sklonili sa strane, teško da bi se odrekli vlastitog života.. Najlakše je biti jak na riječima. Život damo, Pevec ne damo. Moš\' mislit.

MA
magic1960
18:05 22.10.2009.

Hebi ga, makli su sliku ureda. Nego pijevec, ideš u stečaj i te kako, fućka se svima za taj tvoj jad i bijedu.

MA
magic1960
18:02 22.10.2009.

Guba ured, gdje je ormarić za zlatnu motiku ? posebno mi se sviđa naiv-kubist-ignorant portret !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije