regija

Srbijanska Vlada prodaje pola svojih dionica Telekoma Srbije

vlada srbije
Vlada Srbije
27.03.2010.
u 07:45

Nakon prodaje, u vlasništvu države ostat će još 40 posto dionica, a preostalih 20 posto posjeduje grčka tvrtka OTE. Prodaja će se provesti na međunarodnom tržištu.

Vlada Republike Srbije objavila je odluku o prodaji 40 od ukupno 80 posto dionica Telekoma Srbije na međunarodnom tržištu, a prodaju će pripremiti privatizacijski savjetnik. Preduvjet za prodaju je prenošenje dionica iz vlasništva tvrtke PTT Srbija na državu. Novac od prodaje dionica Vlada će iskoristiti za za osnivanje proračunskog fonda koji će ulagati u infrastrukturne projekte. Najavljeno je raspisivanje javnog poziva za izbor savjetnika za privatizaciju. Izbor privatizacijskog savjetnika i tijek privatizacije pratit će dvije radne skupine. Nakon prodaje, u vlasništvu države ostat će još 40 posto dionica, a preostalih 20 posto posjeduje grčka tvrtka OTE.

 

Ključne riječi

Komentara 2

BO
bonsai
08:25 27.03.2010.

aha , krenuli i oni u uništavanje države , ista priča kao u hrvatskoj kada su ovi naši slavni političari prodali ono jedino što je bilo rentabilno , zlatnu koku telekomunikacije . dobro došli među luzere !

UK
Ugo Kajvez
12:30 27.03.2010.

27.03.2010. u 08:25h bonsai . Možda bi se mogli spasiti ako zakonom nalože da vlasnici državnih strateških poduzeća mogu biti samo građani njihove zemlje preko dionica u ograničenim količinama po pojedincu ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije