Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALGEBRINA VISOKA šKOLA

Studijski smjerovi u suradnji s gospodarstvom i praktičan rad

Učilište Algebra iskoristilo je svoje desetogodišnje iskustvo u informatičkoj edukaciji, radu s velikim i srednjim tvrtkama te tržištem rada
import
06.09.2008.
u 10:33

Svoje desetogodišnje iskustvo u informatičkoj edukaciji, radu s velikim i srednjim tvrtkama te tržištem rada, Učilište Algebra prenijelo je u osnivanje Visoke škole za primijenjeno računarstvo. Cilj osnivanja ove škole jest izgradnja stručne obrazovne institucije za područje primijenjenog računarstva i IT-a za dva područja: sistemsko inženjerstvo te programsko inženjerstvo, odnosno aplikativni razvoj.

Novine za polaznike
Visoka škola za primijenjeno računarstvo ove je godine, nakon dvogodišnjih priprema, dobila dopusnicu za rad Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te trenutačno upisuje prve studente trogodišnjeg, prvostupanjskog studija u potpunosti usklađenog s Bolonjskim procesom.

– Naša škola studentima nudi nekoliko ključnih novina. To su studiranje koje je, osim s Bolonjskom deklaracijom, usklađeno i s međunarodnim informatičkim certifikatima kao što su Microsoft, Cisco, Novell SuSe Linux, EUCIP, Sun Java, ITIL..., zatim studijski smjerovi koji su pripremljeni u suradnji s gospodarstvenim subjektima kroz istraživanje provedeno s nezavisnom analitičkom kućom IDC.

Polaznici mogu kombinirati studij s praksom u tvrtkama i radom na projektima, a veliku količinu praktičnih predavanja rade u malim interaktivnim grupama – objašnjava član uprave Algebre Hrvoje Balen. Studentima se uz sve to nude i vrlo povoljne kreditne linije za studente po principu “studiraj već danas – kredit počni otplaćivati kad nađeš posao”.

Praksa uz studij
Izobrazba inženjera u ovoj školi temelji se na naglašavanju samostalnog promišljanja i praktičnog rada jer je tijekom formiranja programa zaključeno kako se nakon trogodišnjeg studija želi dobiti stručne i odmah upotrebljive eksperte.

Osim dobro poznatih imena iz znanstvenih krugova, na razvoju i provođenju programa sudjelovat će i velik broj stručnjaka iz područja mrežne infrastrukture, baze podataka, sigurnosti, razvoja aplikacija, vođenja projekata, poslovne inteligencije i ostalih područja modernog računarstva i informacijskih tehnologija.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije