Nakon oglašivačke “utakmice”

Todorić odlučio izaći iz Lidla, povlači sve proizvode Agrokora

Ivica Todorić
Boris Ščitar
06.10.2009.
u 18:07

U Lidlu kažu da još pregovaraju, no zbog jednostrane odluke Agrokora neće plakati - nitko nije nezamjenjiv.

Tihi rat Agrokora i Lidla, koji je počeo dampinškim cijenama uvoznog sladoleda, a nastavio se žestokim oglašivačkim ratom cijenama i brendovima u “domaćem” i “stranom” timu, ulazi u završnicu.

Agrokorove su tvrtke, doznajemo, u ponedjeljak prekinule suradnju s njemačkim hard diskonterom koji sa svojih polica, sve je sigurnije, istjeruje hrvatske proizvođače pritiskajući ih da u njihovoj mreži ostave tek nekoliko svojih brendova.

Tako je bilo i s Krašom, Vindijom..., a koliko je trgovački rat uzeo maha, možda najbolje govori činjenica da je Lidl lani bio peti, a u prvoj polovici ove godine treći najveći uvoznik u Hrvatsku, najveći od svih stranih trgovačkih lanaca.

Istina, Todorićev Konzum je uvjerljivo na prvome mjestu, no s obzirom na ostatak Todorićeva proizvodnog carstva, uvoz u ukupnom prometu Agrokora čini sedam, a u Lidlovu, koji je isključivi uvoznik, i više od 50 posto.

Iako Agrokorova odluka još nije konačna, financijska će šteta, smatraju, sada biti manja nego poslije daljnjim širenjem i jačanjem Lidla u RH, prvo s domaćim brendovima, a potom s jeftinim privatnim markama koje kod kupaca stvaraju percepciju da se sve može jeftino kupiti bez obzira na troškove proizvodnje i kvalitetu.

U Lidlu tek kažu da i dalje pregovaraju o nastavku poslovne suradnje s Agrokorom, s kojim su “uvijek imali dobru i konstruktivnu komunikaciju te se tome nadaju i u budućnosti”. No, ako Agrokor jednostrano obustavi isporuku svojih proizvoda, neće plakati. U mogućnosti su, tvrde, adekvatno ih zamijeniti.

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar sebastian
sebastian
20:44 06.10.2009.

Ja samo znam da je Todoric skup i skuplji nego cak u Evropi, a radna snaga radi sest do sedam puta jeftinije u Hrvatskoj, Todoric se mjeri sa Lidlom, Todoroc je mis a Lidl je slon ....!!!!

OB
-obrisani-
16:05 10.10.2009.

smetaju ih jeftini uvozni sladoledi hehe, rado bi i dalje bi prodavali po 15 kuna oko što proizvedu po 15 lipa.

OB
-obrisani-
20:43 06.10.2009.

Meni je Todorić veće smeće od Lidlla. Ne podnosim ratne profitere pa Bog. Kako to da sam ja gulio rov 4 godine a on nije ni sekunde a mlađi je od mene? Kako to da su moji sinovi služili vojskuku a njegovi nisu? mi smo lovili čede i ostavljali glave po šumetinama a on je natjeravao jelene po Moslavini. Između njega i Lidlla uvijek biram Lidll jer je manje smeče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije