WORLD TRAVEL MARKET

TUI obećava da će u Hrvatsku dovesti turista više no ikad

Darko Lorencin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
05.11.2014.
u 09:45

TUI samo za Split iduće godine uvodi nove letove iz Velike Britanije, Njemačke i Skandinavije i obećava najmanje 250.000 gostiju

Uoči raspisivanja natječaja za Kupare predstavnici TUI-ja, koji u konzorciju s Agrokorom i meksičkom Karismom ozbiljno pretendiraju na koncesiju za bivše vojno odmaralište, Hrvatskoj obećavaju da će dovesti turista više no ikad. Broj jedan u svjetskom turoperatorskom biznisu dogodine će, kako se moglo čuti na londonskoj burzi turizma World Travel Market, u Hrvatsku dovesti čak 150% više turista.

– Vjerujemo u Hrvatsku, u turizmu može puno ponuditi, a zanima nas i kao turističko odredište i kao zemlja za investiranje. Samo za Split u 2015. uvodimo nove letove iz Britanije, Njemačke i Skandinavije – kaže Johan Lundgren, zamjenik izvršnog direktora TUI Travela, čija će sestrinska kompanija TUI Fly dići i šest letova za Dubrovnik jer Grad postaje luka domaćin za TUI-jeve goste s kruzera.

– Dogodine planiramo dovesti 250.000 turista u Hrvatsku – kazao je Lundgren nakon razgovora s ministrom Darkom Lorencinom

>>Turizam u fokusu sajma investicijskih projekata u Zagrebu

>>Dogodine dolazi pola milijuna Britanaca

Komentara 4

SO
Somelier
19:10 06.11.2014.

Šta vrijedi sve kada je od Rujna čista pustoš na Jadranu. Jedva da možeš negdje nešto pojest. Šta vrijedi što će turoperateri dovesti još više gostiju kada se sve svodi na dva mjeseca,Srpanj i Kolovoz. Umjesto da se novci bacaju na tancanje po svijetu gdje već svi bolje znaju gdje je Hrvatska i šta ima na Jadranu od ministra turizma.Potrebno je te novce uložiti u bazene na solarno grijanje. Sunca imamo dovoljno za solarno i preko Nove godine.Imali bi smo goste od Uskrsa do Sveta Tri Kralja.Tko je bio na Kanarskim otocima mogao je vidjeti da se sve plavi od bazena. Zato naprijed "udri"samo po bazenima.

Avatar imotska115
imotska115
00:47 07.11.2014.

Kad plate te tour operatore, i onda nam nista ne ostane, i opet na istom mozda i gore.

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
10:32 05.11.2014.

TUI obećava da će u Hrvatsku dovesti turista više no ikad ali među njima nema mene jer sam posle 40 plus godina redovitog i svakogodišnjeg ljetovanja u HR ove godine trošio pare, uživao i skužio da je bolje i ljepše u Egiptu i na Cipru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije