tjedni pregled

U 7 dana porasla 64 0d 78 investicijskih fondova

Zagrebačka burza
Tatjana Tadić/PD/PIXSELL
09.03.2015.
u 18:19

Među deset fondova s najvećim tjednim rastom nalaze se dionički, dva mješovita i jedan obveznički. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +2,63 do -1,43 posto.

Protekli tjedan je od 78 aktivnih otvorenih investicijskih fondova njih 64 poraslo od čega ih jedanaest bilježi rast veći od jedan posto. Ukupno je 14 fondova tjedan završilo u crvenom, a tri su pala za više od jedan posto.

Promatrano od početka godine kod fondova prevladavaju pozitivni tjedni rezultati naime od deset tjedana samo je jedan bio negativan. Sumarno su fondovi u zadnjih 51 tjedana zabilježili 45 pozitivnih tjedana, javlja portal hrportfolio.hr.

Među deset fondova s najvećim tjednim rastom nalaze se dionički, dva mješovita i jedan obveznički. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +2,63 do -1,43 posto.

U proteklom tjednu je od 30 dioničkih fondova 21 fond porastao, a devet ih bilježi pad. Najviše je vrijednost uvećana fondu Neta US Algorithm koji je ostvario tjedni rast od +2,63 posto i postao dobitnik tjedna među svim fondovima. Neta US Algorithm većinu portfelja (76 posto) drži investirano u SAD-u. U portfelju su najzastupljeniji sektor energetike (48%) te potrošačka industrija s udjelom od 21 posto. Na ljestvici najvećih tjednih prinosa slijede Ilirika Azijski tigar s tjednim rastom od 1,57 posto i PBZ Equity koji je porastao za 1,40 posto. Među dioničkim fondovima najviše je vrijednost pala fondovima Ilirika BRIC (-1,43%) i KD Energija (-1,25%).

Svih pet posebnih fondova bilježi rast u rasponu od 0,01 do 1,02 posto a najviše ZB Future 2055 za 1,02 posto.

Više pročitajte ovdje.

>>Većina fondova u plusu, dobitnik ZB trend (+1,96%)

>>Među 10 fondova s najvećim rastom nalaze se isključivo dionički fondovi

Komentara 1

R0
R00kie
18:37 09.03.2015.

ne zanimaju hrvate dionice koje svi u svijetu imaju...njih zanimaju stanovi i vikendice koje sad nikome ne mogu prodat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije