zbrajaju se štete

U poplavi uništeno 190 hektara pod šećernom repom

poplave
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
02.06.2014.
u 14:17

Među poplavljenim površinama su i one zasijane šećernom repom što su ih zasijali kooperanti županjske Sladorane koja je ove godine ugovorila 9 000 hektara.

U istočnom dijelu županjske Posavine pod vodom je 5.178 hektara poljoprivrednih površina, a prve procjene kažu kako se radi o šteti od približno 100 milijuna kuna. Među poplavljenim površinama su i one zasijane šećernom repom što su ih zasijali kooperanti županjske Sladorane koja je ove godine ugovorila 9 000 hektara.

Izvršni direktor Sirovinske službe u županjskoj Sladorani, Ivo Rešić kaže da je šećerna repa u jako dobrom stanju, a poplava je uništila površinu od oko 200 hektara što je zanemarivo u odnosu na ugovorenih 9 000 hektara. No, svaki od malih kooperanata čije su njive zahvaćene poplavom, trpe veliku štetu jer sav trud je odnijela bujica pa će Sladorana, obećava Rešić, pronaći nekakvo rješenje i pomoći svojim kooperantima.

Rešić tvrdi kako je utvrđeno da je 100 hektara pod šećernom repom potpuno uništeno, a još 150 hektara nije dostupno pa šteta nije utvrđena. Na području Račinovaca i Rajeva Sela, šećerna repa je, prije poplave, bila u jako dobrom stanju.

>>Poplave u Slavoniji: Stručnjaci utvrdili 38 kuća opasnih za život

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije