turizam

Većina hotela izgrađena prije 80-ih. Stvoriti uvjete za investicije

veljko ostojic (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/5
10.04.2012.
u 17:20

Ministar Ostojić ponovio da od sezone očekuje 7 milijardi eura turističkog prihoda te barem jednak broj gostiju kao i u 2011. godini

Obilazeći gradilište hotela Parentium u Poreču, ministar turizma Veljko Ostojić najavio je kako će 2012. godina biti izazovna za turizam, prenosi HRT.

Ministar je ponovio da od sezone očekuje 7 milijardi eura turističkog prihoda te barem jednak broj gostiju kao i u 2011. godini.

>>Ostojić: Od sezone očekujemo 7 milijardi eura turističkog prihoda

Naglasio je da je 80 posto domaćih hotela izgrađeno prije 1980. i da će Vlada stvoriti makroekonomske okvire za nove investicije.

O gradnji Parentiuma, najvećoj ovogodišnjoj turističkoj investiciji u Hrvatskoj vrijednoj 22 milijuna eura, Ostojić je kazao da je riječ o detaljno pripremljenom projektu s preciznim tržišnim pozicioniranjem s obzirom na to da će hotel biti uglavnom namijenjen za parove.

Ključne riječi

Komentara 3

JO
jožek2
19:07 10.04.2012.

Malo mi je čudno, uće nas i govore nam da se u socijalizmu nija ništa dobro radilo ni gradilo da se živjelo od uranilovki, a sad planiraju na hotelima izgrađenim u socijalizmu zaraditi čak 7. milijardi eura, jer 80% hotela je iz socijalizma,moram priznati da sam jako zbunjen, i sve manje mi je toga jasno.......

Avatar pinko_palinko
pinko_palinko
20:09 10.04.2012.

pa svi najbolji svjetski hoteli su sagradjeni pocetkom XX stoljeca pa tako i u Hrvatskoj najpoznatiji i najreprezentativniji hoteli su iz tog vremena Hotel Esplanade Zagreb Hotel Palace Zagreb Hotel Kvarner Opatija Hotel Palace Opatija Hotel Slavija Opatija Hotel Rivieral Riviera Pula...........itd itd

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
06:28 11.04.2012.

SVE je Stvoreno baš SVE, za vrijeme Zločinca TITA, HDZ i SDP od osamostaljenja nisu stvorili ništa, osim što su Upropastili i Pokrali. Ni dan Danas nema stvaranja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije