Srbija i MMF

Zakon o fiskalnoj odgovornosti za novi kredit MMF-a

Novac
Arhivska fotografija
22.08.2010.
u 19:40

Beogradu počinju službeni pregovori Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda o petoj reviziji stand by kreditnog aranžmana vrijednog oko tri milijarde eura,

U Beogradu počinju službeni pregovori Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda o petoj reviziji stand by kreditnog aranžmana vrijednog oko tri milijarde eura, piše seebiz. Glavna tema novog kruga razgovora bit će zakon o fiskalnoj odgovornosti, kojim bi Srbija trebala definirati do koje razine se država može zadužiti.

Tijekom razgovora, koji će trajati do 31. kolovoza, razmatrat će se i najnovija fiskalna, monetarna i makroekonomska kretanja u Srbiji i ispunjavanje ranije dogovorenih obaveza.

Iako su iz vlade Srbije stigle suprotstavljene poruke o zahtjevu MMF-u za povećanje mirovina i plaća u javnom sektoru, s MMF-om se više neće razgovarati o izmjenama Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju, budući da je prijedlog tih izmjena upućen Skupštini Srbije.

Kako je ranije dogovoreno s MMF-om, odmrzavanje plaća i mirovina ne bi se trebalo dogoditi prije 2011. Uspješna revizija omogućit će Srbiji da povuče novu ratu kredita.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:28 24.08.2010.

bilo bi lijepo kad bi MMF te tri milijarde dao nama u HR jer nama treba više nego Srbiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije