NEDAĆE PODUZETNIKA

Zbog nestanka struje uništeni proizvodi, HEP: Malo struje trošite

Ivan Bračić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
28.02.2014.
u 09:33

Ivan Bračić potužio se na probleme s kojima se kao poduzetnik suočava

Vlasnik pčelarske tvrtke PIP Ivan Bračić iz, kako sam kaže, očaja jemedijima poslao otvoreno pismo o problemima s kojima se kao poduzetnik suočava.

Navodi kako se poduzetništvom bavi već 25 godina te da nikad nije blokiran.

"Teškoće sa nesređenim tržištem (siva zona), zaštita vjerovnika nikako – u predstečajnoj nagodbi država od nas proizvođača uzme i dade trgovcima (Vitana d.o.o. Zg i Kerum iz Splita) nitko me ni ne pita. Je li to poruka da i mi idemo u predstečajnu nagodbu i da otpišemo dugove prema korektnim dobavljačima? Ne, to ne bi htio, sram me i pomisliti na to", piše Bračić.

"Pišem nesređeno, naravno, i onda dođem u proizvodnju, u trajanju od dva sata dva puta po 2 sekunde nestane električnog napajanja – struje, uništeni proizvodi, čišćenje strojeva i prostora i to se događa po par puta tjedno, u 21. stoljeću. Svi ljubazni i Grčić i Šerić, ali moja investicija od 30 mil. kn ne funkcionira. HEP odgovara, malo struje trošite ne isplati se uložiti 4 mil. kn i da stabiliziramo  napajanje za cijeli pisarovinski kraj, kažu, ma ne kažu poslali dopis da hrpetine ptica prave kratki spoj i padaju mrtve, ornitolozi upomoć. Ma ni poduzetništvo nije važno hajmo ptice spasiti, makar", nastavlja, i zaključuje:

"Prošlo je jedan sat iza ponoći, vjerojatno bi trebalo ići na počinak. Probuditi se sa istim problemima, ali ipak treba prije moći zaspati".

>> Poduzetnici: Bolje da maknu sivu zonu nego da se potporama igraju Djeda Mraza

Komentara 2

ME
mellifera196666
11:31 28.02.2014.

Zanimljivo,javlja se čovjek koji je firmu stvorio kao dugogodišnji glavni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede,eliminirajući konkurenciju političkim položajem...

DU
Deleted user
12:17 28.02.2014.

Hahahahahah, to sa pticama, to sam i ja dobio kada sam se požalio na konstantno ispadanje struje, IT udruga je trpila probleme zbog ispada, a ovi odgovaraju da su ptice problem. No, promjenili su trafo stanicu nakon godinu dana ii od tada, nema problema. HEP može uložiti i srediti, ali kako bi onda dijelili bonuse i kupovali aute šefovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije