ZSE TJEDNO:

Crobexi pali nakon četiri tjedna rasta, promet slab

zse
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
08.04.2016.
u 17:55

Od deset najlikvidnijih, samo su tri izdanja tjedan završila porastom cijene

Ovog tjedna na Zagrebačkoj burzi, osim odluke o isplati dividende dioničarima AD Plastika, nije bilo vijesti koje bi potaknule trgovanje pa je među ulagačima vladala letargija, prenosi hrportfolio.hr. Iako je prošli tjedan imao samo četiri trgovinska dana, sakupljeni promet bio je za 36 posto veći nego ovotjedni. Redovni dionički promet umanjen je za gotovo 14 milijuna kuna te je ovoga tjedna iznosio samo 25 milijuna kuna. Deset najlikvidnijih izdanja sakupilo je 17 milijuna kuna što predstavlja 67 posto ukupnog redovnog prometa.  

Od deset najlikvidnijih, samo su tri izdanja tjedan završila porastom cijene, a tjedne promjene najlikvidnijih kretale su se u rasponu od +1,90 posto do -4,82 posto. Promet veći od milijun kuna sakupilo je osam izdanja, dok je sa 10 izdanja trgovano u iznosu većem od pola milijuna kuna.  

Nakon četiri uzastopna tjedna rasta Crobexi su zabilježili pad. Crobex je sa prošlotjednih 1.671,08 bodova pao za 0,59 posto te ovotjedno trgovanje zaključio na 1.661,17 bodova. Crobex10 je pao za 0,06 posto na 980,66 bodova.  Sektorski indeksi završili su padom u rasponu od -0,94 posto koliko je umanjen CROBEXturist do -4,63 posto koliko je paoCROBEXkonstrukt. Obveznički indeksi tjedan su također zaključili padom; CROBIS je umanjen za 1,07 posto, a CROBIStr za 0,95 posto.

Više čitajte ovdje.

>> Crobexi pali, trgovanje letargično

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije