Europski kadetski kup

Oberan osvojila prvu medalju za Hrvatsku, Kumrića ozljeda zaustavila u Maroku

Iva Oberan
VL
13.03.2016.
u 17:37

Lara Kliba i Lucija Babić su ostvarile plasmane u kategoriji -63kg. Lara je poražena u borbi za broncu i zauzela je peto mjesto dok je Lucija na kraju bila sedma.

Drugog dana Europskog kadetskog kupa u Zagrebu hrvatski predstavnici su donijeli puno razloga za pljesak ispunjenim tribinama. Iva Oberan osvojila je prvu Hrvatsku medalju na turniru zauzevši treće mjesto u konkurenciji 45 judoka u kategoriji -57kg. 

U prvom kolu Oberan je bila bolja od Antipine (Ukrajina), zatim Atias (Izrael), a u četvrtfinalu je zaustavljena od Kajzer (Slovenija). U repasažu je pobijedila Pellitteri (Italija), a broncu osvojila protiv Sadouni (Belgija). 

- Presretan sam zbog Ive jer se njen naporni rad isplatio. Živi judo 24 sata dnevno i trenira dva puta dnevno. Pokazala je da se može nositi s najjačim judašicama u Europi. Ovaj rezultat će je sigurno rasteretiti i nadam se da ćemo nastaviti s dobrim rezultatima kako sezona bude odmicala – poručio je Ivin otac i trener Ivan Oberan

Lara Kliba i Lucija Babić su ostvarile plasmane u kategoriji -63kg. Lara je poražena u borbi za broncu i zauzela je peto mjesto dok je Lucija na kraju bila sedma.

Za to vrijeme na Afričkom kupu u Maroku, Zlatko Kumrić (-100kg) je odlično krenuo, izborio polufinale i potvrdio odličnu formu u nastavku borbe za Olimpijske igre. Na putu do polufinala pobijedio je reprezentativca Azerbajdžana u prvom kolu i Španjolca u četvrtfinalu. 

Međutim, pobjeda protiv San Martina Carrere donijela mu je i neugodnu ozljedu rebra. Zbog toga nije ušao u polufinale potpuno spreman te je izgubio od Britanca Fletchera (0-1). Spomenuta ozljeda onemogućila ga je da izađe na tatami u borbu za broncu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije