27.08.2010. u 12:00

Čileanski rudari koji su već 20 dana zarobljeni 700 metara ispod zemlje radiovezom su se požalili predsjedniku Pineri da osjećaju tjeskobu.

Premijerko, čuješ li?
Kako se spašavanje očekuje tek oko Božića, uz vodu i hranu šalju im i antidepresive. Pinero je zabrinut da bi mjeseci provedeni ispod zemlje ozbiljno mogli narušiti njihovo mentalno zdravlje. Iako su rudari u kudikamo većoj gabuli, ne bi bilo loše da i premijerka Kosor počne dijeliti antidepresive. Jer godine provedene u proračunskoj rupi ozbiljno narušavaju naše mentalno zdravlje.

Friško tetovirani pilot: Don’t drink and drive, take bevanda and fly
Friško tetoviran Mladen Grdović jedva čeka kraj utakmice u Bukureštu. Do tada traje embargo na cugu. Ako Hajduk pobjedi, preuzet će avion. S upravljačem u jednoj i bevandom u drugoj ruci.

Cigani lete u nebo: ‘Deportacija Roma iz Pariza dobar je Sarkozyjev potez’
“Deportacija Roma iz Pariza dobar je Sarkozyijev potez”, kaže u Slobodnoj romski lider Kasum Cana. Priznaje da je riječ o diskriminaciji ali “pozitivnog karaktera”. Dobar poznavatelj romskog pitanja kaže da je to korak naprijed za legalni život Roma u cijeloj Europi. “I Hrvatska bi da joj sutra u Zagrebu nikne ilegalno naselje s barakama i 500 Roma, angažirala avion i deportirala ih”, kaže Kasum. Na radost svojih sunarodnjaka iz zagrebačkog Plinarskog naselja. Ali i avioprijevoznika.

Teksaški rendžer: Ratni ministar Vekić lovi glasove ‘ludih za oružjem’
Ratni ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić najavio je osnivanje nove političke stranke koja će se vrlo vjerojatno zvati “Hrvatska straža“, javlja jutarnji.hr. Posebni naglasak Vekić stavlja na nacionalnu sigurnost. Stoga predlaže uvođenje obuke o oružju za sve srednjoškolce “jer smo se doveli u situaciju da punoljetan građanin ne zna kako izgleda puška i pješadijsko oružje”.

Strašan promašaj obrazovnog sustava. Izbacimo matematiku i književnost. Što će nam? Fino, naoružani znanjem o jurišnom oružju pohitat će naši svršeni srednjoškolci na burzu rada. I pitati ima li koje upražnjeno mjesto za teksaškog rendžera. Možda će i biti ako Vekić uspije sa svojom strankom na izborima.

Očito računa na glasove “ludih za oružjem” jer predlaže i uvođenje smrtne kazne za najteža kaznena djela. Živjela lijepa naša teksaška!

Komentara 5

VR
vrabac
19:25 27.08.2010.

Gospodine Špoljar zbog Vas i Vama sličnih se iskreno nadam da više nikad nečemo trebati braniti Hrvatsku od agresora jer ne znam kako bi to izgledalo 90-tih kad su Srbi pucali po nama,a ja da sm im recimo umjesto rafalom vikao iz rova 5+5=10,ha-ha-ha i slične nebuloze. Čestitam gospodinu Vekiću na inicijativi i razumnosti koju Vi dragi gospodine nemožete shvatiti što i dokazujete ovakovim tekstom. Da li ste se dok ste ovo pisli zapitali kaj bi bilo s nama braniteljima da nismo bili u vojsci(JNA,nažalost opet op.a) gdje su nas na našu i VAŠU sreću naučili ponešto o oružju da bi to poslije upotrijebili u obrani Lijepe naše teksačke kako je Vi u svom neznanju,neiskustvu i pokušajima da budete humoristični nazivate. Strašni promašaj obrazovnog sustava su upravo ljudi koji ne razumiju i ništa nisu naučili u tom sustavu. NAUČILI STE SAMO KRITIZIRATI I \"PLJUVATI \" PO SVEMU,NEMATE NI MALO KREATIVNOSTI NI INICIJATIVE,TO SU UPRAVO TI STRAČNI PROMAČAJI O KOJIMA VI PIŠETE. Lijep pozdrav i molim Vas da malo promislite o ovome,ovo nije ništa osobno,ovo nije napad na Vas,ovo nije kritiziranje Vas kao novinara,ovo je samo glas razočaranog branitelja i veterana Domovinskog rata pa i teksačkog renđera ako treba načino na koji pišete o stvarina koje ne shvačate. Pozdrav Mari Lukačin.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
22:28 27.08.2010.

Gluposti. Kako se uopce usudite usporedjivati s tim rudarima. Neukusno.

JU
jupimi
23:58 27.08.2010.

nije Pineri nego Pinjeri u spanjolskom N sa crticom gore se cita na hrvatski NJ gospogine novinaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?