Svađa u slavonskom brodu

Cimeru nož zario točno u srce jer mu je smetala buka televizora

antun barišić
Foto: Vedran Balen
14.01.2015.
u 00:15

Barišić si je u školi pucao u glavu iz pištolja te mu nedostaje dio tjemena. Bojao se da će mu Dežmarić zadati fatalan udarac

Antunu Barišiću (55), kojeg tužiteljstvo tereti da je 9. kolovoza prošle godine u kući u Bebrini pokraj Slavonskog Broda u kojoj je bio podstanar ubio svog cimera Veljka Dežmarića (63), sutra će se na brodskome Županijskom sudu održati pripremno ročište. Vlasnica Marica Milošević, koja u susjednoj kući ima privatni dom za starije i nemoćne, kazala je da joj je Barišić ispričao kako je te noći tražio od Dežmarića da isključi televizor jer nije mogao spavati. Ovaj se usprotivio i posvadili su se. Barišić je tada uzeo nož i zabo mu ga ravno u srce.

– Ne mogu vjerovati da su se posvadili zbog tako beznačajne stvari. Inače su bili mirni. To što se dogodilo van svake je pameti – kazala je vlasnica kuće Marica Milošević.

Obrana tvrdi da je Barišić te večeri reagirao instinktivno zbog traume iz djetinjstva. Naime, on si je još u osnovnoj školi iz pištolja pucao u glavu, zbog čega mu danas nedostaje gotovo pola tjemena, pa se bojao da će mu Dežmarić zadati novi udarac u glavu koji bi mogao biti fatalan. Prema riječima predsjednice sudskog vijeća Marije Balenović, nad Barišićem je provedeno psihijatrijsko vještačenje kojim su kod okrivljenika utvrđene neujednačene intelektualne funkcije te crte poremećaja u strukturi ličnosti. No, Barišić je ubrojiv.

>> Kao mali si je pucao u glavu, a kasnije je nožem napadao ljude

Komentara 2

OB
ObrenM
08:19 14.01.2015.

Stavio bih ga kao susjeda onomu tko bi ga pustio na slobodu.

DU
Deleted user
22:41 13.01.2015.

pustite ga na slobodu pravi je to jaran

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije