nisu slutili da ih prate

Članovi triju dilerskih skupina naručenu drogu plaćali preko banke!

dileri
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/9
17.12.2015.
u 14:31

Marihuana se "na veliko" nabavljala po cijeni od oko 3900 eura po kilogramu da bi se potom prodala po 5900 eura za kilogam, a u jednom slučaju kilogram je prodan za 6200 eura

Tri kriminalne skupine čiji su članovi s riječkog i zagrebačkog područja od proljeća do  prije nekoliko dana narkoticima opskrbljivali  tržište dvaju gradova razbijene su u operativnim akcijama Bara 1 i Bara 2 koje su zajedničkim snagama odradile riječka i zagrebačka policija i  PNUSKOK. Kako su istaknuli u PU primorsko-goranskoj ova akcija spada među najuspjelije akcije u suzbijanju ulične prodaje narkotika na riječkom području u posljednjih nekoliko godina.  

U 48 sati završnice, uz sudjelovanje više od 150 policajaca, istodobno je u utorak i srijedu  uhićeno 27 osoba među kojima ima i žena, a jedan od uhićenih je iz Slovenije. Zaplijenjeno je 19 kilograma marihuane, pola kilograma amfetamina, manje količine kokaina i heroina čija se vrijednost  na ilegalnom tržištu procjenjuje na oko 1,9 milijuna kuna. Usto, u rukama istražitelja su i  dokazi o već obavljenoj prodaji više od 12 kilograma marihuane, a organizatori prve kriminalne skupine koja je brojila 13 članova,  krenuli su, sumnjaju istražitelji, i u proizvodnju marihuane pa  su nabavili svu potrebnu opremu i sjeme indijske konoplje.

Dvije su skupine dilale marihuanu, a treća kokain i amfetamine. Posljednja  tri mjeseca članovi triju grupa bili su pod mjerama tajnog nadzora što, vidi se sada, nisu ni naslućivali, pa su uvjereni da je rizik minimalan te su  nastavljali s poslom koji bi im upravo u prosincu  donio unosnu zaradu. Čak su, doznaje se, naručenu drogu plaćali preko banke, uplatom na tekući račun. Marihuana se "na veliko" nabavljala po cijeni od oko 3900 eura po kilogramu da bi se potom prodala po 5900 eura za kilogram, a u jednom slučaju kilogram je prodan za 6200 eura.

Skupine koje nisu bile izravno povezane, ali su povremeno surađivale  u poslu oko nabave i prodaje droge, imale su sigurno tržište i koliko se zasad zna  stotinjak stalnih "mušterija",  krajnjih korisnika.  Droga je u Rijeku stizala sa zagrebačkog područja, a dio marihuane dopreman je i iz inozemstva, najvjerojatnije iz Slovenije. Nakon uhićenja 16 je osumnjičenih dilera, među kojima su šefovi i više rangirani članovi triju grupa koje su svaka za sebe djelovale kao organizirane zločinačke organizacije, zadržano u pritvoru, a potom i odvedeno na ispitivanje pred USKOK-ove tužitelje.

Većina je, kako se doznaje, izabrala obranu šutnjom ili poricala (ne)djela koja im se stavljaju na teret. Za njih 12-ero USKOK je zatražio određivanje istražnog zatvora dok će se četvero u nastavku istrage, kojom je obuhvaćeno ukupno 24 osoba, braniti sa slobode.                  

>> Razbijen narkolanac na riječkom području: Uhićeno 30-ak osoba

Komentara 2

OB
Objektivno...
22:41 17.12.2015.

Pa da plaćaju na crno opet ne bi valjalo...

IZ
izbrisan
15:31 17.12.2015.

Zanimljivo,reklo bi se.Uhiceni ulicni dileri i dalje se ne ide.Pa zar je tako tesko iz njih izvuci tko je slijedeca karika uhijerarhiji,ili to sitnozubi ne smiju znati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije