TREĆA SREĆA

Oslobodili Momčilovića i Jelavića zbog iznude iz 1998. godine

'16.11.2009., Zagreb - Nikica Jelavic izlazi iz Zupanijskog suda u Zagrebu nakon oslobadjajuce presude. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
05.03.2012.
u 09:00

Teretilo ih se da su od Saše Vukadina tražili da zbog duga preda Momčiloviću 200.000 DEM, a bili su uzeli i zalog

Nikica Jelavić i Rajko Momčilović na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno su oslobođeni optužbe za iznudu nad Sašom Vukadinom već pomalo davne 1998. godine.

Repovi tzv. zločinačke

Riječ je o optužbama koje se kao repovi vuku iz optužnice tzv. zločinačkoj organizaciji, a ovo je bilo treće suđenje njima dvojici zbog te iznude. Prvi su put bili oslobođeni, a tu je presudu Vrhovni sud ukinuo odlučujući o cjelokupnoj presudi tzv. zločinačkoj organizaciji i odredivši novo suđenje pred izmijenjenim vijećem. Na ponovljenom suđenju u rujnu 2010. godine uvjetno su osuđeni na deset mjeseci zatvora uz rok kušnje od četiri godine.

No nakon žalbi njihovih odvjetnika Ante Nobila i Milenka Umičevića ta je presuda bila ukinuta te im je bilo određeno novo suđenje. U trećem provedenom postupku ponovno je donesena oslobađajuća presuda. Prema optužnici, Jelavić se teretio da je u veljači 1998. godine presreo Vukadina te ga zatražio da odu do jednog kafića na zagrebačkom Trnju.

Lančić, pištolj i ključevi

Ondje su im se potom pridružili Momčilović i sada već pokojni Zoran Petrović Ivica. Prema optužnici, tražili su Vukadina da zbog duga preda Momčiloviću ondašnjih 200.000 DEM, a kao zalog za vraćanje duga uzeli su mu zlatni lančić, pištolj i ključeve njegova BMW-a.

Komentara 14

OB
-obrisani-
09:33 05.03.2012.

Naravno da su oslobodjeni,...kod nas se mogu kazniti samo kumice sa placa i pauk moze onjeti samo Opele Corse, Renaulte Clio,...i slicno, starije od 10 godina. Kod nas u USKOKU, policiji, sudovima su gotovo svi nekvalificirani, nekvalitetni, cinkaroski insideri, drukeri,...... Na kraju ce nam i Ivo Sanader i Polancec izaci nekaznjeni i jos naplatiti debelu ostetu.

Avatar germanikus
germanikus
10:02 05.03.2012.

Ovo je bilo i za očekivati.....još kad mi onaj imbecil Josipović počne pričati bajke o pravnoj državi i zakonima onda mi dođe zlo!U svakoj iole uređenoj državi ova dvojica bi već dugo trajno bila isključena iz prometa!

HS
hsinisa
09:09 05.03.2012.

PA dobro šta se čeka. hoće li i njima dvojici netko uzeti mjeru. tako je lijepo vidjeti u crnoj kronici kako mafijaši leže opruženi na cesti s potrebnom dozom pažnje policijskih krim tehničara...pravi raj za oči i dušu... ajmo ljudi nemojte da sliško i ekipa ostanu zadnji..ima ih još samo par..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije