malverzacije u Osijeku

Sudac: “Pročelnik je privatizirao javnu službu, kao da on gospodari tim lokalima”

zvonimir prgomet
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
04.03.2016.
u 14:39

Zvonimir Prgomet, bivši v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka, osuđen je na 22 mjeseca zatvora

Zbog malverzacija s najmom gradskih poslovnih prostora, 22 mjeseca iza rešetaka provest će Zvonimir Prgomet, bivši v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka. Kazne od 11 mjeseci zatvora, ali uvjetno na tri godine, izrečene su, nadalje, poduzetniku Igoru Smolčiću te Mariju Šimiću, zaposleniku iNovina.

Zvonimiru Lončariću, tadašnjem gradskom savjetniku, izrečeno je šest mjeseci zatvora, ali je zamijenjeno s 50 dana rada za opće dobro. Nepravomoćna je to presuda osječkog suda.

Prgomet je, tereti se, sročio i namjestio natječaj tako da odgovara Smolčiću, koji je želio otvoriti slastičarnicu “Mali princ” na netom obnovljenom Trgu Slobode. Pročelnik mu je “drukao” informacije o drugim pristiglim prijavama, a njegova je ponuda na koncu izabrana kao najpovoljnija. Zauzvrat, Smolčić je obećao dio “kolača” od zarade, navodi optužba, podijeliti s Prgometom. U te je malverzacije, stoji u optužnici, bio upetljan i Zvonimir Lončarić, baš kao i u slučaju davanja lokala u zakup tvrtki iNovine. Zastupnik te tvrtke bio je Šimić, a za protuuslugu zaposlena je djelatnica po Prgometovom izboru.

-Obrane su im krajnje neuvjerljive i u suprotnosti sa snimkama tajnog praćenja te iskazima svjedoka. Prvooptuženi Prgomet je privatizirao javnu službu i postavio se kao da on gospodari tim prostorima – obrazložio je presudu sudac Darko Krušlin.

-Iz obrazloženja se iščitava kako je presuda donesena temeljem rezultata istrage, a ne rasprave. Ispada da suđenja nije trebalo ni biti – rekao je Šimićev branitelj Alen Jakobović

>>Poduzetniku sredio lokal u središtu grada, zauzvrat tražio dio “kolača” od zarade iz slastičarnice

Komentara 2

Avatar RamboIzLochNessa
RamboIzLochNessa
15:28 04.03.2016.

a sad na glavnog za športske objekte koji dijeli objekte za šport privatnim poduzetnicima za skladišta. točnije prostor MNK Neptun gospodinu koji skladišti pvc stolariju a iza svega stoji Željko Širić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije