Nesreća u Privlaci

Motorni vlak udario u kombi. Ozlijeđeno sedmero ljudi

kombi
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/6
08.12.2014.
u 17:15

Putnički motorni vlak se kretao sporo zbog približavanja prijelazu i privlačkoj postaji pa je kombi udario i odbacio u kanal uz prugu i cestu gdje se okrenuo na bok.

U udaru motornog vlaka koji prometuje na relaciji Vinkovci-Gunja i državna granica, na kombi vukovarske građevinske tvrtke Volko u kojemu je bilo devet osoba, u ponedjeljak oko 6.30 sati dvije osobe su teže, a pet lakše ozlijeđeno i nikome nije ugrožen život.

Od devet putnika u kombiju, sedmorica su zatražila liječničku pomoć i četvorici je pružena pomoć u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici gdje su dvojica i zadržana, a ostali su pušteni kući.

Željezničko-cestovni prijelaz na ulazu u Privlaku iz smjera Vinkovaca i Mirkovaca, obilježen je "Andrijinim križem" i znakom Stop, ali nema zvučnog signala niti branika iako je to vrlo prometna cesta. Putnički motorni vlak se kretao sporo zbog približavanja prijelazu i privlačkoj postaji pa je kombi udario i odbacio u kanal uz prugu i cestu gdje se okrenuo na bok. Vozač i putnici koji su se uputili na rad u jedno od mjesta županjske Posavine, sami su izašli iz vozila.

- Čula se jaka škripa kočnica, a potom udarac koji nije bio tako strašan, više kao nekakav lom. Izašli smo na ulicu i vidjeli kombi koji je bio na boku i ljude koji su izlazili. Primijetili smo da je jedan imao ozlijeđen grudni koš, a drugi, mislim, glavu dok ostali nisu imali vidljive ozljede. Dvoje od njih devetero je ostalo i pomagalo izvući kombi iz kanali i poslije ga pregurati sa ceste. Dobro je prošlo, kako je moglo biti - kaže Privlačanin koji stanuje u blizini mjesta događaja.

Prije nešto više od mjeseca dana, na istoj ovoj pruzi, ali 10-tak kilometara niže, kod Otoka, teretni vlak je naletio na automobil, usmrtio četvero ljudi, a teško ozlijedio dvoje. Na oba prijelaza nema branika. To je povod što je gradonačelnik Otoka, Josip Šarić danas pozvao čelnike HŽ Infrastruktura na razgovor o boljem osiguranju cestovnih prijelaza.

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

>> Autom naletio na pješakinju (82) i teško je ozlijedio

>>Automobil podletio pod vlak, vozač lakše ozlijeđen

Komentara 2

MX
Mister X
19:43 08.12.2014.

Ne držeči se nimalo propisa vozač kombija je ignorirao prednost željezničkog vozila koje ima tu apsolutnu prednost... Vozač je čovjek koji vozi 9 putnika znači sa posebnom dozvolom jako neodgovoran , ili je bio pijan ili drogiran ili sljep ilili mentalno slab ? Treba ga pošteno kazniti a i treba i željeznicu obvezati da gradi branike ..

LE
leo14082009
15:24 09.12.2014.

Zar nije dovoljan Andrijin znak i STOP??? I da se naprave branici,garantiram da če se nači i ti koji te branike neče ili vidjeti,ili pokušat slalom vožnjom zaobič. Predlažem video nadzor,i kod prvog pokušaja prijelaza,kazna postavljanja kamere i kameru,To je za početak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije