nove tehnologije

Predstavljena prva 3D animacija nekog arheološkog lokaliteta

nin, mobilni vodic 1
Foto: Arhiva VL
1/4
08.05.2012.
u 17:43

U projekt Mobile guida uključeni su Muzej starina u Ninu, Arheološki muzej u Zadru i turistička zajednica sa svim informacijama koje bi mogle zanimati modernog turista koji se služi pametnim telefonom

– Rekonstrukcija antičke luke Nina prva je 3D animacija nekog arheološkog lokaliteta u Hrvatskoj koji se kao film, uz pomoć naočala, može gledati i u 3D tehnologiji. Osim toga, TZ grada Nina prva je turistička zajednica koja je u Hrvatskoj implementirala Mobile guide za promociju svojih kulturnih sadržaja na nekoliko stranih jezika – rekla nam je Marija Dejanović, direktorica TZ Nina, koja je danas predstavila projekt povezivanja kulture, turizma i novih tehnologija.

Sve je počelo prije godinu dana kad je tvrtka Astarta Plus iz Zagreba ponudila suradnju ravnatelju Arheološkog muzeja u Zadru Smiljanu Gluščeviću i napravila aplikaciju za mobilni vodič po muzejima u Zadru i Ninu s audiovizualnim vodičem kroz postav izložbi. TZ Nina odmah je prepoznala vrijednost projekta i implementirala mobilni vodič te na taj način, kako je istaknula Dejanović, počela promovirati sve elemente muzeja koji se mogu posjetiti i razgledati.

U projekt su uključeni Muzej starina u Ninu, Arheološki muzej u Zadru i turistička zajednica sa svim informacijama koje bi mogle zanimati potencijalnog posjetitelja, modernog turista koji se služi  pametnim telefonom, od ugostiteljske ponude i smještaja do prometnih obavijesti.

– Bitno je naglasiti da je mobilni vodič i te kako koristan u vrijeme kada je turistička zajednica zatvorena, dakle kada nema izravnog kontakta s našim djelatnicima, turisti i tada mogu doći do korisnih informacija – kaže direktorica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije