Smile design

Što je gingivoplastika i koliko traje oporavak?

osmijeh
Foto: Thinstock
1/2
20.05.2014.
u 16:00

Prvotno je bila namijenjena liječenju parodontne bolesti u svrhu sanacije džepova u kojima se nakupljaju bakterije

Što je gignivoplastika?

(Dražen, Vinkovci)

Karakteristike su lijepog osmijeha ravni zubi, pravilan zagriz, veličina i oblik zubi u skladu s građom lica. Također, zubi su bijeli, bez mrlja, pukotina i tragova trošenja, a među njima nema prostora.

Malformacije i asimetrija odnosa mekih tkiva i zuba, poremećeni odnos “crveno – bijelo”, tzv. gummy smile gdje postoji višak zubnog mesa koje prekriva krune zuba i na taj način znatno narušava estetiku usne šupljine i lica, ispravljaju se gingivoplastikom.

Gingivoplastika je kirurško oblikovanje mekih tkiva oko zuba. Prvotno je bila namijenjena liječenju parodontne bolesti u svrhu sanacije džepova u kojima se nakupljaju bakterije. Danas se sve više primjenjuje i u estetskoj dentalnoj medicini. Zahvat se izvodi klasičnom kirurškom tehnikom ili laserom u lokalnoj anesteziji, nije bolan, a vrijeme oporavka je minimalno.

Već dan nakon zahvata pacijent se može vratiti svakodnevnim aktivnostima. Nakon gingivoplastike desni u kratkom vremenu poprimaju prirodan, zdrav i harmoničan izgled.

Nakon ovakvih zahvata najčešće slijedi estetska protetska sanacija zuba.

>>Stres može znatno narušiti oralno zdravlje

>>Pretilost, bolesti srca, moždani udar, rak, dijabetes i - pokvareni zubi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije