15.05.2013. u 12:00

Klupe su zauzeli učenici iz sedam hrvatskih srednjih škola koji su simulirali saborsku sjednicu i raspravljali o zapošljavanju mladih.

Josip Leko, predsjednik Sabora, uživao je u ponedjeljak u rijetkom prizoru – pogledu na punu sabornicu. Klupe su zauzeli učenici iz sedam hrvatskih srednjih škola koji su simulirali saborsku sjednicu i raspravljali o zapošljavanju mladih. Da bi mladež mogla vježbati demokraciju u praznoj sabornici, pobrinuli su se sami saborski zastupnici koji, valja podsjetiti, još uvijek uživaju u blagodatima prvosvibanjske “stanke“, kako četiri tjedna skupo plaćenog nerada naziva Josip Leko. Učenicima na znanje zašto je tako privlačno biti političar.

Na račun države darivali 
se skupim satovima

Branko Bačić, bivši ministar i tajnik HDZ-a, potvrdio je pisanje Jutarnjeg i Slobodne prema kojem je, dok je bio na državnoj funkciji, primio na dar skupocjeni sat Omega Seamaster, cijena kojega, ovisno o modelu, može biti i 50.000 kuna.

Uru je Bačić dobio 2007. godine od tadašnjeg direktora državnog lanca marina ACI Ante Violića, a činjenicu da je tako skup dar zadržao pravda neznanjem.

“Da sam znao njegovu vrijednost, ne bih ga uzeo“, pravda se Bačić, koji je dar vredniji od 500 kuna po zakonu morao prijaviti. Zanimljivo je da je istom prilikom skupi ručni sat primio i Božidar Kalmeta, međutim, iskusni Kalmeta tvrdi da je sat odmah darovao prijatelju. Kalmeta se ipak bolje razumije u satove.

Vatrogasci 
pretekli učitelje na Milanovićevoj listi

Zoran Milanović, premijer, sastao se u Zadru s vatrogascima i vatrogasno najavio da će im povećati plaće “čim budemo mogli, prvi ste na redu“. Ne tako davno “prvi su na redu“ bili učitelji i nastavnici, ali se time i nisu usrećili.

SDP-ov gradonačelnik Ronko podigao križ prije Keruma

Zdravko Ronko, gradonačelnik Požege, bez prevelike medijske pompe pretekao je notornog Željka Keruma i podigao u svom gradu i spomenik Tuđmanu i desetmetarski križ. Zanimljivo je pritom da je Ronkov križ četiri puta jeftiniji od Kerumova premda je, za razliku od splitskog, čak i pozlaćen. Gradonačelnik Požege član je SDP-a pa je svojim potezom mnoge iznenadio, a iz lokalnog HDZ-a poručuju da je to napravio kako bi njima “napakostio“. A kome pakosti Kerum?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?