23.05.2013. u 12:00

Dok Bandić dela i Ostojić troši zadnje dane godišnjeg, zdravstveni sustav je na bolovanju

Ferije u ministarstvu zdravlja

Dok Bandić ‘dela’, Ostojić je na godišnjem odmoru

Rajko Ostojić, ministar zdravlja i kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, zasad nije dohvatio novu funkciju, ali se čvrsto drži stare, one u ministarstvu. Tamo ga još čeka ministarska fotelja, ali ne i godišnji odmor jer je prema podacima Slobodne Dalmacije za kampanju već potrošio 23 dana godišnjeg odmora. Ostojić će još najmanje 8 radnih dana izgubiti u, čini se, uzaludnoj utrci s Milanom Bandićem koji, za razliku od ministra, kao što znamo, sve vrijeme “dela”. A dok Bandić dela i Ostojić troši zadnje dane godišnjeg, zdravstveni sustav je na bolovanju.

SDP-ov akrobat

Savjetnik ministrice svoje radno mjesto nazvao – cirkusom


Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, vodi – cirkus. Proizlazi to iz oproštajnog pisma koje je njezin savjetnik Žarko Vukobrat poslao kolegama, a u kojem je ministarstvo nazvao cirkusom. Vukobrat, koji je na savjetničko mjesto dospio kao zaposlenik komunalnog poduzeća Jastrebarsko, ali što je važnije – član je SDP-a, karijeru nastavlja kao ravnatelj karlovačkog Zavoda za zapošljavanje. Kakva akrobacija – iz cirkusa na burzu.

Saborska logika

Josip Leko: Neću politiku u moju butigu


Josip Leko, predsjednik Sabora, zamolio je zastupnike da za saborskom govornicom ne vode izbornu kampanju. Ako se u Saboru ne mogu iznositi političke poruke, onda je najbolje da zastupnicima produlji odmor/stanku za još dva tjedna.

Trebamo li plaćati porez i na zrak

Čuvar naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma


Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede, morao bi predložiti ukidanje nekih doprinosa kako bi udovoljio zahtjevu Ministarstva financija koje želi smanjiti nevjerojatan broj od 561 parafiskalnog nameta koji iz gospodarstva godišnje izvuku oko 12 milijardi kuna. Novi list piše da bi se prvi na udaru mogli naći vodni doprinos i “naknada za korištenje općekorisnih funkcija šuma” koju Hrvatskim šumama plaćaju sve pravne i fizičke osobe u Hrvatskoj, ali čini se da ministar grčevito brani ove bizarne pristojbe. Vjerojatno trebamo biti sretni što nam još nisu počeli naplaćivati neku “naknadu za korištenje općekorisne funkcije zraka”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?