Za duševne boli

Marić: Od Uefe tražim milijun eura odštete!

bruno marić (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
23.03.2011.
u 12:42

Kao što je i najavio, bjelovarski nogometni sudac Bruno Marić na današnoj je konferenciji za medije otvorio dušu i pojasnio razloge najavljenih tužbi

- Ne želim više trpjeti uvrede i poniženja, a događaji nakon utakmice u Vinkovcima bili su kap koja je prelila čašu. Ja sam ponosan na svoje suđenje na utakmici Cibalia - Dinamo. Ako je i bilo pogrešaka, pa i ja sam samo čovjek! No, uvrede, prijetnje, blaćenje i linč koji sam doživio u Vinkovcima više neću dopustiti. Sljedeći put ću nakon svakog šovinističkog, nacionalističkog, rasističkog i bilo kakvog drugog vrijeđanja postupiti po naputcima Fife i Uefe te prekinuti utakmicu - rekao je Marić koji će pokrenuti kazneni progon predsjednika Cibalijine uprave Željka Čula, a od kluba će tražiti odštetu za nanesenu štetu njegovu ugledu.

Druga tužba bit će poslana na adresu Uefe.

- Nama su iz Uefe poručili da Bruno Marić nije kriv i da nema veze s namještanjem utakmica za što ga se teretilo, ali da im mora dati nešto protiv Markovića i Mamića - otkrio je Marićev odvjetnik Vladimir Gredelj i ustvrdio da je optužnica protiv njegova klijenta bila izmišljena kako on surađivao s krovnom kućom europskog nogometa.

- Podići ćemo tužbu protiv Uefe pri hrvatskom sudu i tražiti milijun eura odštete! Uefi dajemo 10 dana za nagodbu. Ispričaju li se gospodinu Mariću za sve laži, i to na način kako mi budemo tražili, nećemo zahtijevati ni lipe - pojasnio je Gredelj.

Dođe li do suda, Gredelj kaže da će kao svjedoke pozvati Platinija, Srebrića, Markovića, Limmahera, Bokšića...

- Hajka na Brunu Marića započela je prošle godine nakon afere s famoznim Robinom Bokšićem i nanesena mu je velika šteta. Kontaktirali smo i glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića i otkrili mu što ćemo poduzeti, no on nam je savjetovao da to ne činimo jer ćemo sve imati protiv sebe - zaključio je Gredelj. 

Komentara 12

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
21:32 23.03.2011.

\"a na poljudu se ne čuje \"ubij purgera\"? nemoj bit licemjerni seronja\" Čuje se, čuje. Samo što Hajduk za transparente, hukanje i dr. redovito biva kažnjen, dok se Dinamo ne kažnjava. Pa sad ti vidi tko je licemjer...

BR
brecuja
14:39 23.03.2011.

e sad si tek potvrdio da je sve istina o namještanju.. vjerovatno se vodiš onom da je\"napad najbolja obrana\"...to te maminjo naučio kako da nastupaš pred javnosti -odakle ti lova majmune? -ko ti plaća odvjetnika? -zašto si se tek sadd sjetio tužit uefu? -zašto ne tražiš izuzeće sa dinamovih utakmica kad znaš da si osumnjičen da si s njima namještao utakmice? (a već si im dvaput ili triput sudio od početka ove afere) koga misliš ti uvjerit da nisi pretprošlo kolo pokrao cibaliju kontra dinama?(pa to je svaka budala mogla vidit da si ih zakinuo za čisti gol i još jedan penal) i sad još imaš mud... stat pred cijelu državu i napast sve oko sebe mrš smeće jedno uobraženo

PL
pljuka66
13:26 23.03.2011.

Da taj sudac nije slučajno zagorec. On će ih sve tužiti!? Bolje da šuti i pokrije se po ušima,kroz protekla suđenja mu mogu dokazati kako je podržavao jedan klub stalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije