prvi jubilej

Kroz desetljeće 'Garavuše' nastupile na 16 međunarodnih festivala

garavuše
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/5
15.11.2014.
u 16:17

Počele su u tamburaškom orkestru Osnovne škole Zdenka Turkovića pod vodstvom Roberta Vojvodića, zatim su kratko djelovale pod imenom 'Cure iz provincije', a u ovih deset godina iza njih su dva albuma, te brojni nastupi na festivalima od kojih je čak 16 na međunarodnim...

Ženski tamburaški sastav 'Garavuše' iz Kutjeva velikim su koncertom u prepunoj kino-dvorani u svome gradu proslavile prvo desetljeće plodnog rada.

Počele su u tamburaškom orkestru Osnovne škole Zdenka Turkovića pod vodstvom Roberta Vojvodića, zatim su kratko djelovale pod imenom 'Cure iz provincije', a u ovih deset godina iza njih su dva albuma, te brojni nastupi na festivalima od kojih je čak 16 na međunarodnim. Nastupale su u niz europskih zemalja, te u SAD i Kanadi.

Uz njihove brojne pjesme gosti na koncertu su im bili poznati tamburaš Antun Tuca Nikolić, osječki solista Željko Lončarić Žec, solistica Cecilija iz Orahovice, te tamburaški sastavi 'Patria' iz Županje, 'Prijatelji' iz Đakova, 'Kas' iz Osijeka“, 'Garavi' iz Vođinaca i 'Ringišpil' iz Slakovaca.

Koncert je vodio osječki novinar Davor Lončarić istaknuvši da su 'Garavuše' u nekoliko navrata na festivalima 'Pjesme Podravine i Podravlja' u Pitomači, te 'Tamburicafest' u Vojvodini osvojile nagrade za najslušanije pjesme. Uz koncert u predvorju dvorane požeški fotoreporter agencije Pixsell Duško Mirković izložio je povijest 'Garavuša' kroz svoje brojne fotografije.

Foto: Dušan Mirković/PIXSELL

>>Nove pjesme uz tambure, ali i druge instrumente

>>Najizvođenije pjesme 'Garavuša' i 'Gazda'

Komentara 2

Avatar varešak
varešak
07:04 17.11.2014.

M

Avatar varešak
varešak
07:09 17.11.2014.

Mno go su dobre svaka čast često ih sa uživanjem slušam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije