izazovnim plesom zaludjela mase

Lidija Bačić: Nisam se prodala vragu, po uspjeh idem pjesmom

Lidija Bačić
Foto: Danijel Galić
1/6
03.01.2015.
u 13:15

Liječnik na dužnosti nosi bijelu kutu, kaže, pa ni ona ne može nastupati zakopčana do grla

Godina koju smo ispratili ostat će zapamćena i po domaćoj guzi koja je srušila internet. Zvuči čudno, ali je istinito, a riječ je o, svi već znamo, Lidiji Bačić (28) koja je tresući stražnjicom u spotu svojeg hita „Kaktus" zaludjela mase. Je li bolja njezina stražnjica ili ona Kim Kardashian koja je na svjetskoj razini imala jednak odjek?

Hrvatska Kim Kardashian

– Kim ima abnormalno veliku stražnjicu, a ja mislim da je moja taman – kaže smijući se simpatična Splićanka Lidija i nastavlja: – Dosad nisam isticala svoje atribute, ali rekli su mi da pokušam i nekako je u prvi plan došlo to mrdanje stražnjicom u tom zelenom kostimu. A kad čujem da se srušio internet... Smiješno mi je to, ali i drago! Čak se i moja mama oduševila kada je vidjela spot i čula pjesmu. Ništa joj u tome nije bilo ni vulgarno ni provokativno. Sve u granicama, malo seksi, ali simpatično. Bilo je, naravno, i negativnih komentara, ali kada pogledamo i domaću i svjetsku scenu, ja mogu reći, za razliku od većine kolegica, da se uopće nisam ni skinula. I ne bih se nikada ni skinula, nisam taj tip. Do publike želim doći pjesmom, a ne golotinjom, jer ja sam pjevačica. Nemate li pjesmu, uzalud vam golotinja.

Foto: Danijel Galić

Njezini raniji hitovi poput „Vozačke dozvole" i „Viskija" na YouTubeu premašili su brojku od šest milijuna klikova, a posebno je vole djeca, o čemu kaže: – Neki dan me u trgovini zaustavila grupica 12-godišnjaka, zajedno smo se fotografirali... Klinci mi se često javljaju, a postoji i priča o jednoj devetogodišnjoj djevojčici iz Hanovera koja zna sve riječi mojih tekstova iako ne govori hrvatski jezik i nema nikakve veze s našom zemljom. I kada sam nastupala u Frankfurtu, s roditeljima je putovala 300 km ne bi li me došla slušati i tada je sa mnom zapjevala „Viski". Ona i njezina mama i ljetos su me pratile na koncertima od Ugljana do Istre. Svaka im čast, to su pravi fanovi! Ima i opsesivnih obožavatelja koji mi šalju tisuće poruka. Srećom, još nemam neugodnih iskustava. Doduše, nedavno se u Sloveniji jedan muškarac probio na pozornicu i lupio me po stražnjici, a ja sam ga zgrabila za kosu i opalila mikrofonom toliko da sam se kasnije pitala je li mu dobro. Ne bojim se, a s obzirom na to da sam visoka 179 cm, nemam se ni čega bojati.

Crkveni zbor pa solo vode

Svoj glazbeni stil opisuje kao zabavni pop, a u tome što su joj velikim dijelom obožavatelji mlađa publika, a riječi pjesama koketiraju sa seksepilom, ne vidi ništa loše: – Kada sam imala devet godina, Ivana Banfić pjevala je "i dok si pričao da sam tvoja voljena, ja sam ga ispod stola dirala...". Bila mi je to fora i sa tom pjesmom sam se čak natjecala na školskom natjecanju i profesorica nije imala ništa protiv. Hoću reći da djeca kada im se nešto sviđa i ne razmišljaju o tekstu. Meni se tada sviđao ritam te pjesme, riječi nisam ni percipirala.

Pjeva od 10. godine, a od 2008. samostalno gradi karijeru. Iza nje je i dugogodišnja karijera pjevačice u crkvenom zboru, sudjelovanja i pobjede na Uskrsfestu, a onima koji je pamte iz te faze poručuje: – Vjera mi i dalje puno znači. Iz kršćanske sam obitelji i svake nedjelje misa mi je obvezna. Dakle, nisam se prodala vragu, kao što neki misle. Vjera mi je u srcu i na prvome mjestu. Možda se provokacije u mojim pjesmama s time malo kose, ali rekla bih da je to posao kao i svaki drugi. Kao što liječnik na dužnosti nosi bijelu kutu, tako ja ne mogu na koncertu biti zakopčana do grla. Privatni i poslovni život strogo razdvajam.

Kako svaki vikend negdje nastupa, ne izlazi osim s društvom na večere, a na trač da je u vezi s manekenom Robertom Batarilom iz spota za „Kaktus" te da joj ga otima Jelena Rozga koja ga je pak angažirala u spotu „Tsunami", smije se pa otkriva: – Vjerojatno ga je Jelena vidjela u mojem spotu i "posudila". Mi Splićanke valjda volimo dijeliti i dečke! Ali privatno, nije moj dečko, a je li njezin ne znam. Ja imam partnera i lijepo nam je, ali ga ne želim eksponirati. Samo ću reći da što sam starija, to mi je važnije da me muškarac nasmijava, a ne da je kraj mene mrtvo puhalo.

>> Lidija Bačić u halterima poželjnija od milijunskih dobitaka

Komentara 12

Avatar Babaluji x
Babaluji x
14:41 03.01.2015.

mala lijepo izgleda i ima seksi guzu :)))

Avatar Ironman0105
Ironman0105
16:50 03.01.2015.

Turbo folk pevaljka dobiva toliko prostora u Vecernjem? Zasto?

YB
ybro
15:31 03.01.2015.

"Lidija Bačić: Nisam se prodala vragu, po uspjeh idem pjesmom"...jakih li pjesama...još jedna hrvatska cajka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije