burza turizma ITB Berlin

Hrvatska Nijemcima šesta omiljena destinacija

Plaža
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
03.03.2015.
u 13:48

Na berlinskoj burzi predstavit će se više od deset tisuća izlagača iz 180 zemalja

Više od deset tisuća izlagača iz 180 zemalja predstavit će se na vodećoj svjetskoj burzi turizma ITB u Berlinu, koja se sutra otvara. Tradicionalno nastupa i Hrvatska turistička zajednica, a svoju će ponudu izložiti i dvadesetak domaćih hotelskih kuća, agencija i turističkih zajednica. Ministar Darko Lorencin prvog će dana sudjelovati na ministarskom sastanku Svjetske turističke organizacije (UNWTO) suradnjom kroz razvoj turističkih transnacionalnih ruta. Predviđeni su i razgovori s turoperatorima Dertour, Ameropa, Interchalet, Wikinger Reisen, Humboldt Reisen, te s predstavnicima auto kluba ADAC, Njemačke udruge putničkih agencija DRV, i avio prijevoznika Germania. I za četvrtak je najavljen niz razgobora, među ostalima, s predstavnicima TUI i Thomas Cook grupe, Germanwingsa, Ibertoursa, Der Touristik itd.

Berlinski sajam ITB zanimljiv je truisitčkim zemljama iz cijelog svijeta. Njemačka je najveće emitivno tržište. Lani su, recimo, Nijemci poduzeli više od 70 milijuna putovanja duljiih od pet dana. Omiljene destinacije su im Španjolska, Italija, Turska, Austrija i Francuska, a Hrvatska je na visokom šestom mjestu na ljestvici omiljenih destinacija. Naša je zemlja lani ugostila 2,075 milijuna njemačkih turista, dva posto više nego u 2013. Njemačkih je noćenja bilo 15,79 milijuna noćenja, što je također dvapostotni plus.

>> Austrijancima Hrvatska raj, novac im vrijedi 50 posto više

Komentara 2

OB
ObrenM
14:09 03.03.2015.

Kada jednu godinu nebi postojalo ministarstvo turizma,a novac koji ministar olako i neuspjesno trosi se dodijeli pravedno zupanijama za razvoj turizma-nas turizam bi procvijetao.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:41 06.03.2015.

Pa i nekima u Hrvatskoj je Hrvatska šesta omiljena destinacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije