14.11.2013. u 12:00

Grbinu u radu DORH-a smeta, kako kaže, što “u djelokrugu Uskoka imaju preveliki postotak, gotovo 100 posto uspješnosti optužnica”

Peđa Grbin, predsjednik saborskog Odbora za Ustav i SDP-ov stručnjak za zakonodavstvo, u opširnom razgovoru za Globus nije se želio precizno očitovati o produljenju mandata glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, ali je iznio neobičnu kritiku na rad DORH-a. Grbinu u radu DORH-a smeta, kako kaže, što “u djelokrugu Uskoka imaju preveliki postotak, gotovo 100 posto uspješnosti optužnica”. Uskok će tako postati žrtva vlastite efikasnosti, a prevelika uspješnost posve jedinstven krimen u svjetskim okvirima.

Pomoć djeci zapela na Bleiburgu i privatizaciji

Goran Crnković, vijećnik HDZ-a u Opatiji, predložio je da se ukinu sve naknade vijećnicima i taj novac razdijeli mladima, nezaposlenima i drugim osjetljivim skupinama građana. Prijedlog je, piše Novi list, ekspresno odbijen nakon uobičajene razmjene diskvalifikacija: vladajući SDP podsjetio je na milijune koje je otuđio HDZ, a HDZ mu je uzvratio zamjerkama počev od Bleiburga. Sve u svemu politička minijatura nakon koje naknade nisu ukinute, a potrebiti nisu dobili ništa osim efektnog igrokaza.

U Vladi za popravak auta daju 130.000 kuna

Zoran Milanović, predsjednik Vlade, raspravu o kupovini skupih automobila za dužnosnike nazvao je “besplatnom promocijom nekoliko njemačkih koncerna“. Potom nas je podučio da “leasing nije kupovina automobila” nego trošak poslovanja, a troškovi u voznom parku Vlade su, požalio se, veliki jer “popravak auta se približio iznosu od 130.000 kuna, što je užasno puno novca“. Naravno da je to užasno puno novca (za koji se, nota bene, može kupiti novi automobil srednje klase), ali bi i popravci bili jeftiniji kad bi se gospoda vozila u manje luksuznim limuzinama. “Meni je svejedno u čemu ću se voziti”, zaključio je premijer, kojemu je očito svejedno i što javnost misli o rastrošnim dužnosnicima.

Masterchefovi stalni gosti u 
zatvorskom 
restoranu

Mate Janković, poznati kuhar, efektno je sažeo stanje u zemlji. “Čudan je život. Da sam sada zatvorski kuhar, gosti bi mi bili isti kao u restoranu prije par godina”, poručuje Mate. Što ti je hrvatska kuhinja.

Komentara 1

ĆA
ćaćaća
12:58 14.11.2013.

grbin nam tumači ustav :))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?