ozbiljni problemi

Medveščak igračima duguje više od četiri milijuna kuna?!

Mark Dekanich (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
05.11.2015.
u 13:30

Čak 12 igrača navodno je prijavilo zagrebački klub ligi. Prema Hockey Vip'su, Medveščak hokejašima duguje različite iznose, od 13.618 dolara (93.000 kuna) do 71.970 dolara (500.000 kuna).

Prema pisanju Hockey Vip's Magazina, Medveščak duguje popriličan novac igračima iz prošle sezone. Tvrdi da ima kopiju odluke Disciplinske komisije KHL-a, a u njoj stoji da Medveščak duguje 600.000 dolara (4,1 milijun kuna) igračima iz prošle sezone.

Problemi sa sponzorom

Čak 12 igrača navodno je prijavilo zagrebački klub ligi. Prema Hockey Vip'su, Medveščak hokejašima duguje različite iznose, od 13.618 dolara (93.000 kuna) do 71.970 dolara (500.000 kuna).

Kojem igraču klub duguje čak pola milijuna kuna – ne zna se. Možda je riječ o Marku Dekanichu, vrataru koji se često oglašava ističući da mu je Medveščak dužan novac.

– Klub nas nije obavijestio o odluci Disciplinske komisije niti o bilo čemu. Pokušao sam kontaktirati sa sindikatom igrača, ali nije bilo odgovora. Nakon svega, mislim da se klub ne pridržava pravila i odluka. Nešto je čudno u cijeloj toj priči – ističe Dekanich i dodaje:

– Vjerujem da će se pokušati izvući na neki način. Ignoriranjem ili odgađanjem isplate sve dok klub ne bankrotira i napusti ligu, a tada će sav novac nestati. Tako će uspjeti u svom cilju i na neki način sve nas prevariti.

U Medveščaku su nam potvrdili da postoje dugovi prema igračima, no iznose nisu otkrili.

– Ne krijemo da postoje dugovanja koja su rezultat ranije završene sezone slijedom loših rezultata prošlosezonske momčadi, otkazivanja suradnje dvaju sponzora, pauziranja ugovora s jednim velikim inozemnim sponzorom do samog početka ove sezone, te valutne promjene rublja i dolara. Arbitražni postupak posredovanjem same lige još je u tijeku – poručili su iz Medveščaka.

Moguća je i suspenzija

Može li Medveščak biti kažnjen i suspendiran zbog tih dugova?

– Prema pravilniku, liga može kazniti klub ili igrača za mnoge stvari – lošu rasvjetu, slabu sigurnost u dvorani, neodazivanje igrača na razgovor s medijima, stoga je logično da može kazniti klub i zbog neriješenih odnosa s igračima. No, zasad se ne razgovara o kaznama. Jedina moguća promjena koja može proizaći iz toga spora jesu drukčiji način i rokovi vezani uz transfere igrača u Medveščak i iz njega – poručio je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić.

Također, u Medveščaku su nam potvrdili da trenutačno klub na vrijeme i potpuno ispunjava sve svoje obveze prema igračima. Valjda će tako i ostati...

>> Kraj za Medvjede: Za naslov treba novac kojeg nema

Komentara 14

PA
pappmisi
14:51 05.11.2015.

Pa pre par godina pricalo se o velikom projektu uspesnijem od Dinama i Zdravka Mamica, kao tamo ima gledatelja sve med i mleko a Dinamo propada, sad vidimo Dinamo jaci nego ikad a ovi propali

DU
Deleted user
13:55 05.11.2015.

Pa bilo je samo pitanje vremena kad će se mjehurić od sapunice rasprsnuti.

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
19:15 05.11.2015.

od dana kad je pohlepni gojanović natjerao igrače da se pred kamerama javno uključe u kampanju "protiv" referenduma za normalni brak između muškarca i žene... Bog ih je napustio... uskoro će propasti... ne žalim za njima, ionako su od početka projekt za zgrtanje novca, a najmanje projekt za promociju hrvatskog sporta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije