MEDVEŠČAK

Najsiromašniji smo, ali opet ćemo u doigravanje!

Medveščak - Lev
Foto: Marko Lukunć/PIXSELL
04.09.2014.
u 09:25

Budžet medvjeda 10 milijuna eura, ostalih od 15 do 50 milijuna.

Ledena bajka, šesti dio, počinje. Nakon četiri sezone EBEL-a hokejaši Medveščaka večerašnjom utakmicom protiv Slovana u Bratislavi (19 sati, Sportklub 2) kreću u svoju drugu u KHL-u.

– Nemamo top zvijezda poput Cheechooa, ali bek Morrison isti je nivo kao Montador prošle sezone. Uostalom, pet je sezona igrao u Washingtonu. Također, Krog je bio najveća zvijezda, legenda AHL lige. Momčad mi se čini sjajna, jako sam zadovoljan – kaže predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Šok zbog Frencha

Najveći problem Medveščaka u stvaranju momčadi bio je ograničen budžet.

– Ostao je isti kao i prošle sezone, 10 milijuna eura. Po tome smo najsiromašniji od svih 28 klubova KHL-a. Mi ne možemo pratiti bogate ruske klubove, nego se okrećemo jeftinijim igračima.

Predsjednik Gojanović ukratko je predstavio novu momčad:

– Zadržali smo golmanski kadar, što je najvažnije jer Brust i Dekanich izvlačili su nas prošle sezone. 
Imamo i sjajnu obranu, ostali su svi bekovi koje smo željeli, a dodali smo nekoliko vrlo, vrlo dobrih. Primjerice, Slovak Mezei koji je stigao posljednji ima više od 200 NHL nastupa i slovački je reprezentativac. U napadu pak imamo legende AHL-a Kroga i Haydara, koji su jedne sezone zajedno napravili rekord AHL-a po bodovima.

Osim 15 novih igrača, Medveščak je zamijenio i trenera. Umjesto Marka Frencha stigao je Chuck Weber.

– Odlazak Frencha me šokirao, trenutak je bio jako loš jer već smo slagali novu momčad, a onda je odjednom nazvao i rekao da želi ići. Mogli smo ga zadržati jer imali smo ugovor, ali ne bi imalo smisla imati nezadovoljnog čovjeka. No po prvim dojmovima novi trener Weber dostojan je nasljednik – rekao je Gojanović.

A taj trener Chuck Weber (41) iznenadio nas je na druženju s novinarima. Na pitanje "How are you" na tečnom hrvatskom odgovorio je: "Dobro sam".

Uči hrvatski uz X-Men 3

– Gledao sam X-Men 3 s hrvatskim titlovima pa sam naučio tri-četiri riječi – objasnio je simpatični Amerikanac, a onda se prebacio na ozbiljnije teme.

– Zasad nismo na nivou na kojem bismo trebali biti, no idemo u dobrom smjeru. U 11. mjesecu bit ćemo 
puno bolji. Pronašao sam i napadačke linije. Imamo dosta jakih igrača, individualaca, no imaju ih i sve druge momčadi. 
Naša jedina šansa da ostvarimo cilj, a to je ulazak u doigravanje, jest da igramo kao momčad. Moramo sve bazirati na teškom radu – rekao je Weber te zaključio:

– Iako mi je utakmica protiv Slovana premijerna u KHL-u, ne osjećam prevelik pritisak. Zato što sam spreman.

>>Počinje KHL: Rat u Ukrajini zasad ne prijeti

Ključne riječi

Komentara 1

FU
FULL
23:32 04.09.2014.

Po meni je Weber puno kvalitetniji trener od Frencha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije