Gvozden Flego:

'Pozvao sam Milanovića na ostavku jer je potpuno izgubio samokontrolu'

Gvozden Flego
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.01.2016.
u 09:58

Mislim da osoba koja je u takvom stanju nije sposobna voditi stranku, rekao je Flego

Gvozdan Flego jutros je na HTV-u rekao da je poslao otvoreno pismo predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću i pozvao ga na ostavku jer misli da su "neuspjesi SDP-a poprilični" te da je Milanović "izgubio samokontrolu".

– Izgubili smo pet izbora uzastopce, ponajprije lokalne, onda prve europarlamentarne, druge europarlamentarne, pa predsjedničke, pa sad na kraju ove – rekao je Flego, predsjednik Savjeta za znanost i obrazovanje SDP-a.

Naveo je i još jedan razlog za ostavku šefa stranke.

– Iz izjava predsjednika naše stranke čini mi se da je potpuno izgubio samokontrolu, a mislim da osoba koja je u takvom stanju nije sposobna voditi stranku, pogotovo što bi SDP trebao biti okosnica opozicije – rekao je Flego, koji ipak sumnja da će Milanović dati ostavku.

Flego je rekao da je Milanović često davao izjave koje za mnoge nisu imale puno smisla, a neke su bile i "frapantne".

– Tih bisera ima cijeli niz i te izjave meni se čine potpuno neprimjerenima – rekao je Flego.

Osudio je i Milanovićevu izjavu da će vladajućima "proizvesti pakao". "We'll give them hell", rekao je Milanović u nedavnom intervjuu.

– Hrvatska je u zadnjih 25 godina proživljavala i teške momente. Ja se ne mogu sjetiti da je itko ikada ikome obećavao pakao u politici – rekao je Flego, pitajući što će se dogoditi ako vladajući uzvrate istom mjerom.

Upitao se i gdje bi SDP-u bio kraj na izborima da je ostao s Mirelom Holy, Slavkom Linićem i Ivom Josipovićem.

– Pazite, mi smo u stranku koja se smatra najslobodnijom, najdemokratskijom, uveli verbalni delikt. Izbacili smo Aleksandru Kolarić zbog njezine izjave koja se nekima nije dopala – rekao je Flego.

>> Baldasar pozvao Milanovića i kompletno vodstvo SDP-a na ostavku. Opačić: Ne pada nam na pamet davati ostavke

>> 'Jedino što je Milanović radio jest ambulantna prodaja usisavača. Opačić je stranačka sponzoruša'

Komentara 93

FA
Fake
10:04 04.01.2016.

Ajde jedna pametna pa makar i od jednog SDP-ca,istina,bivšeg.

ZL
zlatnirat
10:08 04.01.2016.

E, gosp. Flego to je trebalo napraviti kad se zavadio sa Linicem, bilo bi dosta vremena da se stabilizirate, a ovako grijte klupe. Najveca greska premijer i sef stranke to nikako neide , poucite nesto iz toga.

LE
Lenovo34
10:49 04.01.2016.

uvjeren sam da će se sdp prije ili kasnije pomiriti s činjenicom da više nisu na vlasti, ali ravnatelj HRT-a Goran Radman i tridesetak što urednika i novinara s tom se činjenicom neće pomiriti, kao što se nisu mirili ni u prošlosti... Činit će sve da dovedu u pitanje ne samo legitimnost izbornih pobjednika: iz dana u dan, iz emisije u emisiju, iz kadra u kadar scenarirati će i režirati sve što je kao moto izgovorio bivši premijer. Na koji način? HRT, ali i drugi mediji ugošćivat će 'političke analitičare' i političare kojima nije po volji da je rasplet političkih događa okončao pobjedom Domoljubne koalicije i njene suradnje s Mostom oko formiranja vlasti. I više od toga. Svjedoci smo da HRT biva javni servis takvim tipovima kao što je Domagoj Margetić ili pak gospođa koja je prosvjedovala pred zgradom Mosta. Dakle, svo ovo vrijeme konstituiranja hrvatskog Sabora pa do formiranja Vlade, treba očekivati provokacije čiji su inspiratori političke osobe koje su izgubile formalnu vlast a u izvedbi glavnih medija (HRT), te tipova kao Domagoj Margetić i udruga koji će po svemu sudeći uskoro izgubiti javni značaj ali, izvjesno je, i novčanu potporu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije