odbačene tužbe

Glogoški razočaran: Ovdje se provodi politika izjednačavanja žrtve i agresora

glogoški
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/11
03.02.2015.
u 12:56

I branitelji koji prosvjeduju u Savskoj u Zagrebu s nestrpljenjem su čekali izricanje presuda u Haagu

Cijela Hrvatska s nestrpljenjem je pratila današnje čitanje presude u vezi s tužbom protiv Srbije zbog genocida nad Hrvatima u Domovinskom ratu. Među njima su bili i branitelji koji više od 100 dana prosvjeduju u šatoru u Savskoj ulici u Zagrebu ispred resornog ministarstva.

Presudu o odbacivanju tužbe za genocid protiv Srbije dočekali su s velikim razočarenjem u društvu Zdravka Tomca i Zvonimira Šeparovića. Zadovoljni su odbacivanjem tužbe protiv Hrvatske.

– Tužba je loše pripremljena, ali posebno smo razočarani izjavom suda da je u Hrvatskoj bilo premalo žrtava kako bi se proglasio genocid. To potvrđuje naše navode da se ovdje provodi politika izjednačavanja žrtve i agresora – poručio je Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida, javlja HRT.

– Apsurdno je čuti da nitko nije kriv jer je promijenio ime, ne možemo zaboraviti koliko je ljudi ubijeno – komentirao je Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora.

– Gradovi su okupirani, bio je to krvavi pir. Kako ljudima objasniti da to nije genocid? – upitao je Rehak koji je istaknuo da se pitanje nestalih treba riješiti prije ulaska Srbije u EU.

Presudom je razočaran i Ilija Vučemilović:

– Za mene je presuda očekivana jer je i postavljena da ishod ne bude pozitivan. Sada treba reagirati DORH i istražiti berem najteže zločine, a Srbiji treba uvjetovati ulazak u EU istinom o nestalima

>>UŽIVO Sud: Hrvatska tužba mora biti odbačena u potpunosti. Nije dokazala da je genocid postojao

>>'Sa sigurnošću mogu reći da će tužba Srbije biti odbijena'

 

Komentara 72

19
1995josip
12:06 03.02.2015.

Kažu sudije u Hagu da su srbi htjeli vojno kazniti Hrvate iz Vukovara , civile i vojnike pa su ih odveli u zatvore u srbiji u Niš , Beograd , Sremsku Mitrovicu i brojne druge srpske gradove gdje su zlostavljaliali , silovali i ubijali Hrvate , odakle se mnogi Hrvati nisu vratili Živi .Hm.. Hvala ti dr. Franjo Tuđmane što si nas poveo u Bljesak i Oluju 1995. godine .

Avatar mlijeko
mlijeko
11:58 03.02.2015.

Domoljublje i pravo ne idu uvijek zajedno...Nažalost...Lijepo je to na Novoj obrazložio gosp. Nazor.

AU
aurora1zn
13:19 03.02.2015.

Glogoski sve komentira od cijene goriva-cijene ulozaka za menstruaciju sto tip zeli u politiku-biti ministar-mozda ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije