poslao mu pismo

Josipović Leki: Brine me ping-pong Milanovića i Tomislava Karamarka

Ivo Josipović
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
14.10.2014.
u 07:00

Predsjednik države izrazio je i zabrinutost zbog referendumske inicijative Željke Markić

U sve popularniju društvenu temu razočaranja političkim strankama, nepovjerenjem u institucije i takozvanu narodnu demokraciju koja bi se valjda trebala manifestirati kroz referendume, aktivno se uključio i predsjednik Republike, Ivo Josipović.

Tako je predsjednik poslao pismo šefu Sabora, Josipu Leki u kojemu, saznajemo u Uredu predsjednika, iskazuje zabrinutost zbog referendumske inicijative Željke Markić, te ping-ponga koji je premijer Zoran Milanović odigrao sa šefom oporbe, Tomislavom Karamarkom. Naime, Karamarko je još ljetos govorio da je on za preferencijalno glasanje, čak je spominjao da bi dao da se dvoje zastupnika na listi bira na ovaj način. No, kada je prije tjedan dana premijer Milanović (inače nesklon intervencijama u izborno zakonodavstvo zbog, kaže, stavljanja prioriteta na rješavanje gospodarskih problema) prelomio i rekao da će ugraditi u zakon o izboru zastupnika u Sabor i preferencijalni glas, Karamarko je odjednom postao tome nesklon i poručio da prijedlog neće dobiti glasove HDZ-a.

Čini se da je predsjednika Josipovića to jako zabrinulo pa Leki pismeno elaborira problem te govori o potrebi iznalaženja konsenzusa. Vjerojatno bi on trebao biti arbitar.

>>Josipović poručio Šukeru: Na utakmice ne idem zbog nacionalizma i izgreda

>>Josipović: Želim da nakon ovog izbornog ciklusa naša susjedna zemlja krene prema reformama

Komentara 63

DU
Deleted user
07:53 14.10.2014.

Šteta je što se Milanović aktivnije ne uključi u Josipovićevu kampanju. On bi mu svojim prigodnim dosjekama mogao donijeti puuuno glasova.

Avatar puky
puky
07:18 14.10.2014.

... sram te bilo predsjedniče ... četiri godine blagonaklono gleda na rad ove nesposobne jugo komunističke vlade i sad kad treba novih 5 godina luksuza na Pantovčaku, kad ga silni diplomatski, klijentelistički i tko zna kakav je sve aparat instalirao pritišće za još 5 godina uživanja, sad se sjetio ove već odavno politički mrtve šutniti svojom nejakom nožicom ... strava ...

MR
MrkiMedo
07:27 14.10.2014.

Ha, ha, ha..Sad se sjetio nesto raditi. Pred izbore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije