04.04.2014. u 12:00

U to je vrijeme ambiciozna županica i od tadašnjeg predsjednika Stipe Mesića tražila podršku za svoju kandidaturu, ali je, kao što znamo, nije dobila, a i SDP je kandidirao Ivu Josipovića.

Marina Lovrić Merzel, pritvorena sisačko-moslavačka županica, vidjela se 2009. na mjestu predsjednice Hrvatske, piše Slobodna Dalmacija. U to je vrijeme ambiciozna županica i od tadašnjeg predsjednika Stipe Mesića tražila podršku za svoju kandidaturu, ali je, kao što znamo, nije dobila, a i SDP je kandidirao Ivu Josipovića. Kada se iz današnje perspektive razmisli, možda je i šteta što se nije kandidirala jer bi to doista bio spektakularan sraz u borbi za Pantovčak između Nadana Vidoševića, Milana Bandića i Marine Lovrić Merzel.

Neven Mimica zbog izborne kampanje izgubio 20.000 eura

Neven Mimica, europski povjerenik za zaštitu potrošača, kao nositelj liste SDP-a u kampanji za europarlamentarne izbore susreo se s europskom praksom vođenja predizborne kampanje. Mimica je zbog sudjelovanja u kampanji morao tražiti izborni dopust. Traženi dopust je i dobio, ali – neplaćeni jer političari u EK tijekom kampanje ne smiju obnašati dužnost niti se služiti sredstvima EK. Za Mimicu to znači gubitak jedne mjesečne plaće od dvadesetak tisuća eura i nemogućnost naplate putnih troškova, a za nas zanimljiv putokaz o trošenju javnog novca u predizbornoj kampanji koju naši političari često vode na račun – našeg proračuna.

Sretni nalaznik našao izgubljenih 100 milijuna kuna

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, hvali se da je pronašao 100 milijuna kuna kako bi se nastavile mjere zapošljavanja po modelu 1600 kuna mjesečno. Tko li je samo skrivao taj novac punih sedam dana?

Općina nema novca za djecu, ali ima za domjenak

Pavu Čikeša, načelnika općine Šestanovac (HSP), prozvala je u Slobodnoj Suzana Šarić, lokalna čelnica HDZ-a, da je tu siromašnu općinu, u kojoj već 10 godina nije otvoreno radno mjesto, doveo na prosjački štap. Istodobno, dok je zbog nedostatka novca u blagajni prekinuo sufinanciranje djece koja idu u vrtić s 300 kuna, za Dan općine na reprezentaciju potroši i po 140.000 kuna.

Čikeš se brani da je na domjenak pozvao sve mještane, a došlo ih je 300. Bančili su za 466 kuna po glavi.

>> Imovina županice Lovrić Merzel vrijedna 560.000 eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije