Pronađeni u Brodu

Krili se u vagonu: Svih 20 ilegalnih migranata zatražilo azil u Hrvatskoj

imigranti
Foto: Davor Javorović/Pixsell
22.08.2016.
u 13:23

Prepraćeni su u prihvatilište za tražitelje azila, a policija provodi postupak utvrđivanja okolnosti njihova ulaska.

Svih 20 imigranata iz azijskih i afričkih zemalja, pronađenih na slavonskobrodskom željezničkom kolodvoru, zatražilo je azil u Hrvatskoj. Prepraćeni su u prihvatilište za tražitelje azila, a policija provodi postupak utvrđivanja okolnosti njihova ulaska.

Migranti su u nedjelju u 13.30 sati pronađeni u vagonima teretnog vlaka koji iz Šida (Srbija) prometuje prema Njemačkoj. U vlak su se, navodno, ukrcali u Bugarskoj.

Kako neslužbeno doznajemo, bili su skriveni u vagonu s tehničkom robom, a njihovu galamu i lupanje dežurni je prometnik prijavio policiji koja je odmah reagirala i privela "slijepe putnike". Bili su vrlo iscrpljeni, izgladnjeli i bez vode, a neki su zbog visoke temperature u vagonu zaradili i opekline. Liječnička pomoć pružena im je u brodskoj bolnici.

Istragom će se utvrditi odakle i kada su krenuli.

>>Novo žarište migrantske krize: Više stotina ljudi spava na ručnicima i plahtama u parku

>>Spriječen ulazak šest ilegalnih migranata iz Srbije u Hrvatsku

Komentara 38

77
777CRO
13:36 22.08.2016.

Treba pomoći ljudima ali ... Gdje su žene u djeca ? Vojno sposobni da li su to izbjeglice ili vojska???

DU
Deleted user
13:39 22.08.2016.

VL se je zabunio glede fotke! Molimo zamijenite ove "ljepotane" sa slikama žene i djece.

GO
gooniegoogoo
13:38 22.08.2016.

U prijevodu, Grčka, Makedonija, Bugarska i Rumunjska ukrcaju u svoje vlakove koga god hoće, kad god hoće, kolko god hoće i eto novih azilanata koje mi jednostavno "moramo" primit. Kulturnjacima na udomljavanje, oni su humani. Hvala ljevico.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije