juri 110 km/h

Najbrža jahta na svijetu privlači poglede u Skradinu

jahta Wally Power 118
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/11
17.08.2015.
u 13:25

Jahta je duga 36 metara, a postiže brzinu od čak 110 kilometara na sat

Nakon što je pozornost plijenila na Hvaru, najbrža jahta na svijetu Wally Power 118 sada privlači poglede znatiželjnika u Skradinu nedaleko od Šibenika.

Jahta je duga 36 metara, a postiže brzinu od čak 110 kilometara na sat što je čini jednom od najbržih jahti koje su ikada sagrađene. Pri punoj brzini potrošnja goriva  penje se i do vrtoglavih 3 500 litara

Cijena  jahte kreće se od 22 do 33 milijuna dolara, ovisno o vrsti motora koji ima.

Unutrašnjost ove morske jurilice odiše pravim luksuzom. Na brodu se nalaze tri odvojena otvorena prostora: salon za goste, blagovaonica i navigacijski kokpit. Iz salona se pruža panoramski pogled nakon što se podigne staklo iz prednjeg dijela broda, a staklene stijene ujedno služe i kao zaštita od vjetra.

Kabine se sastoje od velikih kreveta, bočnih ormara i kupaonice. U kuhinji se nalaze dva stola za četiri osobe koja se mogu mehanički spustiti na pramac broda.

Jahta je opremljena i sa šest plazma televizora, a tko u njenim blagodatima trenutno uživa na našem moru za sada nije poznato s obzirom da konstrukcija jahte omogućuje maksimalnu privatnost osobama koje borave na njoj.

>> Najbrža jahta na svijetu parkirana u hvarskoj luci

Ključne riječi

Komentara 24

ZG
zgbuco
14:21 17.08.2015.

Možda je najbrža, ali definitivno je najružnija na svijetu. Čak je najobičnija konzerva ljepša.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
13:41 17.08.2015.

O ukusima se ne raspravlja, ali ovo samo mama moze voljeti.

IK
ikonoklast
13:37 17.08.2015.

ima i otirač baš fora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije