Sporan datum

Podijeljeni zbog Dana vukovarskih branitelja

vukovar branitelji (1)
Foto: Branimir Bradarić, ilustracija
08.03.2015.
u 07:45

Jedni tvrde da iza premještanja obilježavanja stoji politika, drugi ističu kako se tome protive samo tvrdoglavi pojedinci

Obilježavanje Dana vukovarskih branitelja, koje će ove godine prvi put biti 10. ožujka, još je jednom pokazalo podjele među braniteljskim udrugama. Naime, u utorak će se u Bogdanovcima nedaleko od Vinkovaca, gdje je 10. ožujka 1991. održano prvo postrojavanje nenaoružanih odreda s područja bivše općine Vukovar, okupiti samo dio branitelja. Drugi dio neće doći jer smatraju kako obilježavanje treba, kao i dosad, biti 24. kolovoza, na dan prvoga općeg napada na Vukovar 1991.

Neću doći 10. ožujka na postrojavanje, a koliko znam, neće ni moji prijatelji – kaže Zdravko Komšić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata 2003. Dodaje da novi datum vodi samo u dublje podjele te da iza svega stoji politika. – Među nama zapravo nema podjela, nego je riječ o tvrdoglavosti pojedinaca – ističe pak Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara. Dodaje kako su udruge odlučile da je obilježavanje 10. ožujka te da će tako i ostati.

>> 'Vratit ću državi auto ako će mi plaćati registracije i servise'

Komentara 16

Avatar kravata
kravata
08:03 08.03.2015.

Hrvatska ima previše stranaka a o nabrajanju udruga ili kako se još zovu trebalo bi tri dana.

LA
Lavica7
07:59 08.03.2015.

Samo se dijelite, to je pravi put uspjeha I prosperiteta. Ionako vise nitko ne zna sto koji datum znaci. Bitno je da nema slicnosti s Jugom. Dosadnom drzavom gdje se sve znalo I nitko se nije svadjao.

Avatar emilsali
emilsali
07:50 08.03.2015.

kako ono Indijanci kazu: a da mi popusimo jednu i zakopamo ratne sekire...???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije