07.09.2014. u 12:00

Tri mjeseca Milan Bandić nije oka sklopio a i danas se po noći budi zbog duševnih boli koje mu je nanio premijer Zoran Milanović kad ga je optužio za korupciju i klijentelizam koji vlada Zagrebom. Po sudskoj presudi, RTL mu mora platiti 50.000 kuna jer je dozvolio rečenom Z. M. da te objede iznese pred televizijskim kamerama...

Tri mjeseca Milan Bandić nije oka sklopio, a i danas se po noći budi zbog duševnih boli koje mu je nanio premijer Zoran Milanović kad ga je optužio za korupciju i klijentelizam koji vlada Zagrebom. Po sudskoj presudi, RTL mu mora platiti 50.000 kuna jer je dozvolio rečenom Z. M. da te objede iznese pred televizijskim kamerama.

Tužio je zagrebački gradonačelnik i HTV, a i samog Milanovića. Reagirali su mediji, novinarsko udruženje, dežurni stručnjaci za sve i svašta... I svi su jedinstveni: sud traži da se cenzurira sugovornika, guši se sloboda medija "po slovu zakona". Mediji imaju pravo "u dobroj vjeri" objaviti mišljenja javnih osoba koje su same odgovorne za izgovorene riječi, u pitanju je javni interes, postoji sistemska greška...

No nije u pitanju nepobitna sistemska (zakonska) greška. Nije u pitanju ni sutkinja koja doista ne poznaje medije i njihovu javnu ulogu. "RTL se radi atraktivnosti vlastitog televizijskog programa odlučio na ekskluzivni intervju uživo sa Zoranom Milanovićem... radi čega je izostala mogućnost da se isti razgovor na profesionalni način obradi pa su uvredljive izjave postale dostupne većem broju ljudi", stoji u obrazloženju presude. Naravno, nije u pitanju ni RTL koji je napravio ono što svakodnevno svi radimo. Jer, novinari s političarima razgovaraju, postavljaju pitanja i objavljuju odgovore. To nam je posao. I to baš da bi sve bilo "dostupno većem broju ljudi". I to ne može biti krimen. Ali, krimen bi mogao bit u onome što je Milanović načeo, a nije dovršio: korupcija i klijentelizam. I Bandić s pravom tuži njega jer nije iznio dokaze. Premijer će to morati dokazati na sudu. Osim toga, ako je nešto znao, već je morao izvijestiti DORH ili druge službe. Sve ostalo su politička podmetanja u kojima mediji mogu biti žrtve premda od njih djelomično žive.

Milan Bandić se sigurno ne budi po noći zbog Milanovićevih riječi. Ako ikada spava, budi se zbog obavijesnih razgovora na koje se već mjesecima pozivaju njegovi bivši i sadašnji suradnici, partneri u gradskim i političkim poslovima, prijatelji...

To je ono što može izazvati bol u duši.

>>Hrvatska sutkinja postala najgora TV kritičarka na svijetu

Komentara 13

DR
draxy
12:36 07.09.2014.

Vrijeme je da i mediji odgovaraju za situaciju u kojoj se nalazimo jer su tome uveliko doprinijeli forsirajući određene političke elite iznoseći stavove bez argumenata.

AJ
ajmo
12:49 07.09.2014.

Ma molim lijepo ja plačam htv i ono uporno promoviraju stranke na vlasti ili se svrstavaju uz neku grupaciju i ako sam suprotnog mišljenja dobijem epitet nazadan , primitivac itd. a ja ih financiram . Malo mobidno zar ne?

VJ
vjerovnik
12:38 07.09.2014.

a daj pazi Milanovića, pravi sekretar skoja ... crvena majica i odlučni pogled u daljinu ... to je bre čovek ... odma se vidi čvrsta volja da se narodne neprijatelje i klerofašiste bez milosti zgazi, neće niko bre da namm dira tekovine revolucije i yugoslaviju, a najmanje ove ustaše bre, i Vatikan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije