Pelješki most

Hajdaš Dončić: Prva lopata ne može početi kopati prije proljeća

Siniša
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
17.07.2015.
u 13:34

"Mi ćemo tražiti maksimalno, dakle 85 posto, za sufinanciranje toga projekta"

Sredstva za gradnju Pelješkog mosta su osigurana, a gradnja neće početi prije izbora, rekao je danas ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.

- Most se gradi, novac postoji, nema sukoba s EK, EK će primiti aplikaciju u zadnjem kvartalu ove godine, kada će HAC raspisati natječaj - rekao je Hajdaš Dončić. Još nisu aplicirali jer studija utjecaja na okoliš nije gotova, njezina izrada je u tijeku.

- Realno, prva lopata ne može početi kopati prije proljeća sljedeće godine - rekao je Hajdaš Dončić.

Ministar je rekao kako se ne može dogoditi da EK ne odobri sufinanciranje, već se radi samo o tome koliki će postotak sufinanciranja biti.

- Mi ćemo tražiti maksimalno, dakle 85 posto, za sufinanciranje toga projekta - rekao je, dodajući da očekuje da će dobiveni iznos biti blizu tog cilja. Naglasio je da se može raspisati natječaj za izvođača i početi gradnja i prije nego što EK odobri projekt za sufinanciranje.

Hajdaš Dončić dotaknuo se i grčke krize rekavši kako su se Grci upropastili kada su prihvatili Olimpijske igre. Sada to dolazi na naplatu, rekao je, usporedivši to s gradnjom rukometnih dvorana u Hrvatskoj za vrijeme vlade Ive Sanadera.

>> 'Pelješki most će se graditi, procedura gotova do kraja godine'

>> Potrošio je već 209 milijuna kuna, koji su bačeni u vjetar

Komentara 25

NE
negrito
13:50 17.07.2015.

Most se ne radi novaca nema a Eu nema pojma.Neznas ko je ludji Sinisa,Hajdas ili Doncic.

GU
General_U
13:45 17.07.2015.

da ti vjerujemo nema šanse stalno lažete obeća si ti i ostavku, ali foteljica ti se zalipila za stzraž....

L0
luena 01
13:51 17.07.2015.

=:-)) Oni ce traziti85 % a nas premijer vec naveliko izjavio da ce se dobiti 85% i kad radovi zapocinju,nadam se da ce vas EU -EK boljem pouciti... Necete vi prvu lopatu ni u proljece poceti jer tad necete nii na vlasti biti , iz oporbe ce te vatru k'o zmajevi rigati i smijati se drugoj stranci samo na spomen Peljeskog mosta sve vec jednom vidjeno iz vase oporbe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije