Ma kakva zima

Spremajte kapute, sljedeći tjedan očekuju nas temperature i oko 20 °C

vrijeme
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
02.11.2014.
u 09:14

Sunčano i toplo vrijeme nastavit će se sve do sredine tjedna kada će dnevne temperature rasti i u unutrašnjosti dosezati 20 Celzijevih stupnjeva.

Mjestice u unutrašnjosti magla od ranog jutra smanjuje vidljivost, ali tijekom dana očekuju se sunčana razdoblja s temperaturama na Jadranu i do 22 Celzijeva stupnja.

U nizinama unutrašnjosti će se jutarnja magla ili niski oblaci mjestimice i dulje zadržati. Vjetar će biti većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 12 do 16, u područjima s dugotrajnom maglom i niža, a na Jadranu od 17 do 22 °C, javlja DHMZ. 

Sunčano i toplo vrijeme nastavit će se sve do sredine tjedna kada će dnevne temperature rasti i u unutrašnjosti dosezati 20 Celzijevih stupnjeva.

Početkom sljedećeg tjedna sve izraženija bit će južina. S njom stiže i znatan porast temperature, ali prema sredini tjedna moglo bi pasti i malo kiše, uglavnom u gorskim krajevima. Na Jadranu će u ponedjeljak zapuhati jugo. Ono će prema sredini tjedna jačati na jako i olujno te donijeti promjenljivo vrijeme. U ponedjeljak je malo kiše moguće već na sjevernom dijelu, zatim i duž cijele obale.

Nakon srijede opet nas očekuje pogoršanje vremenskih prilika uz blagi pad temperature i kišna razdoblja, a za vikend nas, prema sadašnjim predviđanjima, očekuje slično vrijeme kao i ovaj. 

>>Prognoza Zorana Vakule: Zima će biti topla

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije